Beneficiile oțetului de mere. Ajută la menținerea nivelului insulinei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Oțetul de mere este un produs comun, care se află la îndemâna oricărui consumator și care are diferite beneficii, însă doar câteva sunt susținute de studiile de specialitate.

Oțetul din mere este un produs natural care are multiple beneficii. Deși se pretinde că oțetul de mere poate dezinfecta, poate ajuta la slăbit sau vindeca boli cronice, știința ține să contrazică unele afirmații, informează CNN.

Expertul în nutriție Carol Johnston a studiat efectul oțetului asupra nivelului de zahăr din sânge încă din 2004 și spune că oțetul nu are niciun efect asupra bolii.

„Dacă ar fi să demonstrez că oțetul încetinește dezvoltarea diabetului, aș avea anevoie e sute e oameni și milioane de dolari pentru a realiza studiul, deoarece diabetul are multe cauze, mai ales genetice”, a declarat Johnston.

NU vindecă diabetul

În schimb, oțetul este un aliat pentru cei care vor să scadă nivelul insulinei. Un studiu realizat în 2019 a arătat că nivelul insulinei a scăzut cu 10 puncte la pacienții care nu au mâncat. Johnston spune că oțetul a avut efect mai ales la pacienții care au rezistență la insulină.

În cazul dietelor pentru pierderea în greutate, oțetul nu este tocmai un aliat. Cel mai citat studiu a fost realizat pe 175 de japonezi obezi care au consumat timp de 12 săptămâni oțet de mere. Un cercetător în domeniul nutriției, Lisa Drayer susține că efectul oțetului nu este chiar atât de drastic.

„Subiecții nu au slăbit chiar atât de mult. Au dat jos între 1 și 2 kilograme în 3 luni, având la bază un efect placebo. O pierdere în greutate minimală”, a comentat Drayer.

Un bun aliat al pielii

Oțetul de mere mai este considerat un bun tratament pentru mușcăturile țânțarilor, acnee și infecții ale pielii, dar și pentru părul tern ori tenul îmbătrânit. 

„Poate usca un coș, dar nu are efecte de reîntinerire. Nu l-aș recomanda. Avem alte metode mai sigure și mai eficiente”, a transmis medicul Marie Jhin, membru al Academiei Americane de Dermatologie. Jhin spune că oțetul ar putea fi un ajutor în cazul arsurilor solare, dar în cazul iritațiilor provocate de mușcăturile de insecte. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel