Urmărește emisiunea live
Beneficiile merelor verzi pentru sănătate, pe care nu toată lumea le cunoaște. Ferește-te de eventualele contraindicații
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Beneficiile merelor verzi pentru sănătate, pe care nu toată lumea le cunoaște. Ferește-te de eventualele contraindicații. Sursa foto - freepik.com
Beneficiile merelor verzi pentru sănătate, pe care nu toată lumea le cunoaște. Ferește-te de eventualele contraindicații. Sursa foto - freepik.com
Merele verzi sunt populare în întreaga lume și, în special, în Europa, America de Nord și Asia. Are o istorie lungă de cultivare, datând din epoca romană și greacă.

În Europa, au fost cultivate de secole, în timp ce în America au fost introdus în anii 1600 de către coloniștii englezi. Care sunt beneficiile pentru sănătate ale merelor verzi pe care nu toată lumea le cunoaște?

Mere verzi sunt cunoscute pentru gustul crocant și acrișor și este foarte sănătos și pentru vitaminele și mineralele pe care le conține. Printre acestea amintim vitamina C, vitamina K și potasiu. De asemenea, merele verzi conțin o cantitate suficientă de fibre alimentare și carbohidrați.

Vitamina C, prezentă în merele verzi, contribuie la sănătatea sistemului imunitar și la menținerea țesutului conjunctiv. Vitamina K, pe de altă parte, este importantă pentru coagularea sângelui și pentru sănătatea oaselor. În cele din urmă, potasiul ajută la menținerea echilibrului tensiunii arteriale.

Opt alimente care nu trebuie consumate, dimineața, pe stomacul gol: provoacă crampe și te vei simți rău

Merele verzi sunt bogate în antioxidanți, care ajută la protejarea organismului de daunele radicalilor liberi. Prin urmare, pot preveni bolile inimă și cancerul. Mai mult, merele verzi sunt o sursă de polifenoli, un grup de antioxidanți care pot reduce riscul bolilor de inimă și diabet de tip 2.

Merele verzi pot fi folosite și la prepararea prăjiturilor, a gemurilor și a sucurilor. În plus, pot fi folosite și pentru a însoți preparatele cu brânză sau carne. De asemenea, este unul dintre cele mai folosite mere pentru producerea cidrului.

Beneficiile incredibile ale verzei murate: 4 motive să o consumi regulat

În general, merele verzi sunt o alegere sănătoasă pentru cei care doresc să-și îmbunătățească dieta, oferind o gamă largă de nutrienți importanți. Acest lucru este asociat cu conținutul său scăzut de calorii.

Prin urmare, merele vezi sunt utile pentru sănătatea inimii, a sistemului digestiv și a sistemului imunitar. Pe de altă parte, merele verzi au puține contraindicații. Acestea includ reacțiile alergice la unele persoane și interferențe cu unele medicamente.

De asemenea, este important să evitați să mâncați prea multe mere verzi dacă aveți diabet sau țineți o dietă săracă în carbohidrați.

Secretele bucătăriei japoneze: 4 sfaturi pentru cei care vor să slăbească

Merele verzi pot fi consumate  crude, dar și în diferite preparate dulci sau sărate. De asemenea, merele verzi sunt excelente pentru a face sucuri și smoothie-uri. Deci, în cele din urmă, este într-adevăr un fruct versatil care se pretează la mai multe utilizări și preparate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel