Beneficiile incredibile pe care le poți avea pentru sănătate dacă renunți la brânză
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
brânză / Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
brânză / Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels
Medicii și dieteticienii avertizează despre pericolele lactatelor în dieta ta.

Dacă îți place brânza, cu siguranță nu ești singurul. Doar în America, conform statisticilor, în medie, fiecare om consumă până la 40 de kilograme de brânză anual. 

Multe feluri de brânză sunt pline de calorii, grăsimi și sodiu, care vă pot afecta negativ sănătatea fizică. Altele au un conținut ridicat de tiramină, care este un declanșator cunoscut pentru migrene și dureri de cap. Și, deși cercetările care leagă consumul de brânză de bolile cronice au fost inconsecvente, este totuși important să fii atent la cât de mult mănânci în mod obișnuit dacă întâmpini probleme deranjante fără o origine neidentificată.

Datorită conținutului său de sodiu și grăsimi, Dr. Akua Woolbright, directorul Programului American de Nutriție al Fundației Whole Cities, recomandă limitarea brânzei prin porții de 30 de grame de brânză tare sau ½ cană de brânzeturi moi. 

„O modalitate de a face acest lucru este să cumpărați feluri de brânză cu arome mai puternice, astfel încât să puteți adăuga mai mult gust mâncărurilor dumneavoastră cu cantități mai mici”, spune ea. 

Unele opțiuni grozave de brânză tare includ parmezanul, feta și brânza elvețiană. „Puteți face un pas mai departe prin înlocuirea brânzeturilor cu lapte integral cu conținut scăzut de grăsimi. Dacă sunteți interesat să vă reduceți aportul de sodiu, evitați brânzeturile feta și tari”.

Tonul și textura pielii tale se pot îmbunătăți

Scăderea aportului de brânzeturi și lactate poate avea un efect pozitiv atât asupra nuanței, cât și asupra texturii pielii. Acest lucru se datorează faptului că produsele lactate duc la producția de ulei în exces. „Reducerea brânzei poate ajuta la îmbunătățirea nuanței pielii, deoarece brânza poate contribui la producția în exces de sebum, care poate provoca erupții sau pori înfundați”, spune dr. Mya Bellinger, specialist în medicină internă.

Este posibil să aveți mai puține dureri de cap și migrene

Dacă sunteți o persoană care suferă de migrene, o dietă bogată în brânză și lactate poate fi de vină. „Reducerea consumului de brânză poate reduce durerile de cap și migrenele cauzate de efectele tiraminei găsite în brânză”, explică Bellinger. Tiramina este un compus natural din plante și produse de origine animală. Potrivit cercetărilor, cantitățile mari de tiramină din organism pot declanșa dureri de cap și migrene la oameni.

Vă puteți reduce riscul de cancer

Reducerea consumului de brânză și de lactate în general, poate ajuta la scăderea riscului de cancer. Acest lucru se datorează faptului că, mâncând mai puțină brânză, ingerați mai puțină cazeină, o proteină găsită în lapte care poate fi asociată cu o boală.

„S-a demonstrat că cazeina crește ratele de incidență a anumitor tipuri de tumori, cum ar fi cancerul de prostată și cancerul de sân”, spune Dana Ellis Hunnes, dietetician senior la centrul medical UCLA.  „Când mâncăm multă brânză, care este făcută în principal cu fracțiunea de cazeină, creștem acest risc.”

Omletă pufoasă fără ouă și fără lapte pentru un mic dejun rapid: o rețeta originală și savuroasă

Cele mai simple, mai delicioase și sănătoase opțiuni pentru micul dejun sunt preparatele din ouă: omletă, ouă prăjite, ouă fierte sau poșate. Preparatele din ouă pot fi combinate în mod ideal cu pește, carne și legume.

Ingrediente pentru patru persoane:

100 de grame de făină de năut;

50 de grame de brânză tăiată cubulețe;

40 de grame de făină de porumb;

250 mililitri de apă;

câteva linguri de ulei de măsline extravirgin;

jumătate de ceapă;

usturoi tocat, pătrunjel,

ardei iute și sare.

Modul de preparare îl găsiți AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel