Ben Oni Ardelean, după un document al CE privind Crăciunul: Personal, nu știu până unde vor continua toate aceste inepții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Deputatul PNL Ben Oni Ardelean reacţionează după ce a apărut în spaţiul public informaţia potrivit căreia Comisia Europeană ar fi recomandat evitarea folosirii termenului "Crăciun", pentru a nu fi ofensaţi cei care nu sunt creştini. 

"'Nu vă referiți la perioada Crăciunului și nu folosiți nume creștine precum Maria sau Ioan, pentru a evita rănirea sentimentelor unora' - așa sună indicațiile absurde ale unui document intern al Comisiei Europene.

Același document interzice utilizarea adresărilor cu „domnișoară sau doamnă”, folosirea unor termeni precum 'lucrători sau polițiști', iar formularea clasică 'doamnelor și domnilor', trebuie înlocuită cu 'stimați colegi'.

Personal, nu știu până unde vor continua toate aceste inepții. Corectitudinea politică sumbră, promovată fanatic la nivel european, nu dorește altceva decât eliminarea oricărei urme a identității individuale, incluzând etica, religiozitatea si spiritualitatea cetățenilor statelor membre. Vorbim despre 'unitate în diversitate', când de fapt avem de a face cu un uniformism de tip nivelator. Un comunism neomarxist, total dăunător, pe care națiunea noastră l-a mai traversat.

'Doamnelor și domnilor', oricât ar supăra: mama rămâne mamă, el rămâne el, iar perioada Crăciunului va reprezenta miracolul nașterii Mântuitorului de către Maria. Pentru totdeauna! Corectitudinea politica nu dă dreptul nimănui la eliminarea valorilor fundamentale ale acestui continent! Doamne, dă-le mintea de pe urmă!", a transmis parlamentarul liberal Ben Oni Ardelean pe pagina sa de Facebook. 

***

Potrivit documentului, ar trebui evitat cuvântul "Crăciun" în comunicarea publică, putând fi înlocuită cu sintagma "sărbătoare". Referitor la sărbători, Comisia Europeană cere 'să evităm să considerăm ca fiind de la sine înțeles că toată lumea este creștină': în loc să spunem sau să scriem 'Crăciunul este stresant', CE propune să folosim cuvintele: 'Sărbătorile sunt stresante'.

Târgul de Crăciun Bucureşti: Capacitate limitată la 1.000 de persoane simultan

Târgul de Crăciun din Bucureşti se desfăşoară cu o capacitate limitată la 1.000 de persoane simultan, a informat sâmbătă Primăria Capitalei.

"Începând de astăzi, 27 noiembrie, conform unei noi Hotărâri emise de Guvern (nr 1.238/26.11.2021) capacitatea evenimentului Bucharest Christmas Market din Piaţa Universităţii este limitată la 1.000 de persoane simultan, iar programul se va încheia la ora 21:00, în fiecare seară. (...) Noul program al Târgului de Crăciun Bucureşti va fi de luni până vineri, între orele 12:00-21:00/sâmbătă-duminică, între orele 10:00-21:00", a precizat un comunicat de presă al CREART.

Organizatorii amintesc că, pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, esenţială din motive de sănătate şi siguranţă accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului.

Preţul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locaţie. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcţionează pe toată durata de desfăşurare a evenimentului Bucharest Christmas Market, transmite Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel