Belviq - noua soluţie pentru scăderea în greutate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Unul din trei americani adulţi este obez. Nici noi nu stăm prea bine la acest capitol, fiind pe locurile “fruntaşe” la obezitate, în Europa. Pentru a putea scăpa de kilogramele în plus, medicina vine în ajutorul nostru cu o nouă soluţie.

Autor: Anca Murgoci

Medicamentu Belviq "suprimă" receptorii creierului care se ocupă cu mărirea apetitului şi îl face pe om să se simtă sătul şi să consume o cantitate mai mică de alimente. US Food and Drug Administration spune că, pentru a da randament, medicamentul va fi combinat cu o dietă şi exerciţii fizice. Este important de spus că Belviq va putea fi administrat doar persoanelor obeze sau celor care sunt supraponderale.

Unii experţi nu sunt de acord cu utilizarea medicamentului deoarece obezitatea este o tulburare care poate fi soluţionată doar cu schimbarea stilului de viaţă. Cu toate acestea, medicul Louis Aronne, de la Weill Cornell Medical College din Statele Unite ale Americii, spune că medicamentul este un instrument valoros pentru a combate obezitatea.

Medicamentul a fost contestat de către mai mulţi specialişti. În studiile clinice, acesta a ajutat pacienţii să piardă doar 5% din greutatea corporală. Belviq a fost respins de FDA în anul 2010 din cauza studiilor efectuate pe animale care au arătat că există un risc crescut de apariţie a unor tumori. Cu toate acestea, compania Arena Pharmaceuticals, cu sediul în San Diego, a retrimis o cerere pentru obţinerea licenţei acordate de FDA. Aceasta din urmă a catalogat produsul ca având “riscuri minore de dezvoltare a unei tumori” la persoanele obeze. Medicamentul a fost aprobat pentru adulţii obezi care au un indice al masei corporale (IMC) de 30, adulţii supraponderali cu indicele de 27, mai ales dacă suferă de o tulburare asociată cum ar fi hipertensiunea sau diabet de tip 2.

FDA avertizează că medicamentul poate cauza efecte secundare, cum ar fi depresie, migrene sau lapsusuri. Nu poate fi utilizat de către femeile însărcinate sau de cele care alăptează.

Până va putea fi găsit pe piaţă de către cei interesaţi, vor mai fi necesare şase studii asupra lui Belviq. Potrivit BBC, produsul va putea fi comercializat începând cu anul 2013.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel