Data publicării:

Beijingul a amendat o companie americană pentru că a numit Taiwanul țară

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Autoritățile din Republica Populară Chineză au amendat un lanț de supermarket-uri din SUA.

Beijingul a amendat și a emis un avertisment către 7-Eleven cu privire la site-ul său web care afișează Taiwanul ca țară. În același timp, compania afișează hărți care conțin granițe eronate pentru Xinjiang și Tibet.

Guvernul de la Beijing a amendat compania cu 50.000 de yuani (7.842 USD) pentru „erori”, inclusiv „act greșit de atribuire a provinciei Taiwan ca țară independentă”.

A spus că site-ul web 7-Eleven nu a folosit nici numele Chinei pentru unele insule disputate din Marea Chinei de Sud, inclusiv Senkakus, arhipeleag administrat de japonezi, pe care China îl numește arhipeleagul Diaoyu.

Sancțiunea a fost emisă anul trecut

Sancțiunea a fost emisă în decembrie, dar a fost raportată pentru prima dată vineri de Nikkei Asia. Lanțul de magazine de proximitate este prolific în Asia, iar magazinele din Beijing sunt deținute de un avanpost intern al Seven-Eleven Japan, o subsidiară a firmei japoneze 7 & i Holdings.

Guvernul chinez revendică Taiwanul ca provincie și este hipersensibil la orice act sau referință care pare să susțină poziția Taiwanului că este o națiune suverană.

În luna mai, John Cena, un co-star al filmului de succes Fast & Furious 9, a și-a cerut scuze în mandarină pentru orice ofensă cauzată chinezilor, după ce s-a referit la Taiwan ca o țară în timp ce promova filmul.

Potrivit Nikkei Asia, Seven & i Holdings a recunoscut plângerea și a spus că „va face tot posibilul pentru a preveni repetarea greșelii”, scrie TheGuardian.

Tensiuni în Pacific. SUA și Japonia acuză China de subminarea ordinii internaționale în regiune

 

Japonia și Statele Unite și-au exprimat îngrijorarea cu privire la ceea ce au descris drept „eforturile continue” ale Chinei de a „submina” ordinea internațională bazată pe reguli, deoarece cele două state au convenit să aprofundeze cooperarea în domeniul apărării ca răspuns la noile amenințări emergente.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken, ministrul de externe al Japoniei Yoshimasa Hayashi și miniștrii apărării din celor două țări s-au întâlnit virtual pentru a discuta despre intensificarea legăturilor de securitate pe fondul unui accent tot mai mare pe rolul internațional al Japoniei (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel