Data publicării:

Beignets, gogoșile franțuzești care fac furori în New Orleans. Cum se prepară: rețeta

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

Beignets sunt niște gogoși franțuzești extrem de populare în orașul american New Orleans, mai ales în perioada carnavalului Mardi Gras. Iată cum se prepară această rețetă delicioasă...

Ingrediente

- 410 g făină
- 1 linguriță de sare
- 40 g zahăr
- 240 ml lapte
- 5,5 g drojdie uscată
- 1 ou mărimea L
- 45 g unt
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru ornat

Cum se prepară

Într-un castron încăpător se adaugă 300 g făină, sarea și două linguri de zahăr. Separat, într-un alt castron se adaugă restul de făină, laptele călduț (încălzit la cel mult 37 de grade), drojdia și zahărul rămas. Se lasă 5 minute. Oul se adaugă peste amestecul de lapte și drojdie. Rezultatul se adaugă în castronul mai mare în care am amestecat făina cu sarea și zahărul.

Se omogenizează. Se adaugă untul topit (călduț, nu fierbinte), scrie retete.unica.ro. Se frământă aproximativ 10 minute, până se obține un aluat lucios, elastic și puțin lipicios. Nu se va mai adăuga făină.

Aluatul se modelează într-o bilă și se pune într-un castron uns cu puțin ulei. Se acoperă cu folie alimentară de plastic. Se lasă la crescut circa 2 ore sau până își dublează volumul. Într-o tigaie adâncă sau oală se pune ulei în start de câțiva centimetri.

Aluatul se întinde cu sucitorul pe blatul înfăinat, până se obține un dreptunghi de 25×35 cm. Aluatul se taie în 16 dreptunghiuri cu ajutorul unui cuțit. Viitoarele beignets se acoperă cu un prosop și se lasă să se odihnească timp de 10 minute.

Uleiul se încinge la 170 de grade. Beignets se prăjesc până devin maro-aurii, cam 1-2 minute pe fiecare parte și se așază pe un șervet de hârtie. Beignets se pudrează cu un strat generos de zahăr, cât sunt calde.

Citește și:

Popovers, rețeta. Dulcele de casă pe care îl vei adora

Ingrediente

- 15 gr unt topit şi răcit + 1 lingură unt topit pentru uns tava
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 1/2 linguriţă sare
- 125 gr făină

Pentru servire

- unt topit şi zahăr cu scorţişoară sau unt şi gem său
- nutella sau dulce de leche

Important! Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Cum se prepară  

Se amestecă bine cu telul ouăle, untul topit şi răcit, sarea şi laptele. Se adaugă făina, toată odată, şi se amestecă cu telul până nu se mai văd cocoloaşe mari de făină. Se ung forme de muffins cu unt topit (să nu băltească untul în forme, dar să fie unse bine), scrie e-retete.ro. Se dă tava la cuptorul încins la 200C pentru 2 minute. Se scoate tava fierbinte cu atenţie şi se umplu formele până la jumătate cu aluatul de gogoşi.

Se dă tava la cuptor pentru 40 minute. În timpul coptului, nu deschideţi uşa cuptorului!   

Se scot gogoşile din formă şi, dacă s-au lipit un pic, vă ajutaţi de un cuţit. Se lasă să se răcorească. Cele pe care le veţi servi cu unt, gem, nutella sau dulce de leche le lăsaţi simple. Ele se rup în două şi se ung cu ceea ce doriţi. Sunt bune şi crocante şi a doua zi. Restul, imediat ce sunt răcorite, le ungeţi bine pe toată suprafaţa cu puţin unt topit şi apoi le rulaţi prin zahăr amestecat cu scorţişoară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel