
Ingrediente
- 410 g făină
- 1 linguriță de sare
- 40 g zahăr
- 240 ml lapte
- 5,5 g drojdie uscată
- 1 ou mărimea L
- 45 g unt
- ulei pentru prăjit
- zahăr pudră pentru ornat
Cum se prepară
Într-un castron încăpător se adaugă 300 g făină, sarea și două linguri de zahăr. Separat, într-un alt castron se adaugă restul de făină, laptele călduț (încălzit la cel mult 37 de grade), drojdia și zahărul rămas. Se lasă 5 minute. Oul se adaugă peste amestecul de lapte și drojdie. Rezultatul se adaugă în castronul mai mare în care am amestecat făina cu sarea și zahărul.
Se omogenizează. Se adaugă untul topit (călduț, nu fierbinte), scrie retete.unica.ro. Se frământă aproximativ 10 minute, până se obține un aluat lucios, elastic și puțin lipicios. Nu se va mai adăuga făină.
Aluatul se modelează într-o bilă și se pune într-un castron uns cu puțin ulei. Se acoperă cu folie alimentară de plastic. Se lasă la crescut circa 2 ore sau până își dublează volumul. Într-o tigaie adâncă sau oală se pune ulei în start de câțiva centimetri.
Aluatul se întinde cu sucitorul pe blatul înfăinat, până se obține un dreptunghi de 25×35 cm. Aluatul se taie în 16 dreptunghiuri cu ajutorul unui cuțit. Viitoarele beignets se acoperă cu un prosop și se lasă să se odihnească timp de 10 minute.
Uleiul se încinge la 170 de grade. Beignets se prăjesc până devin maro-aurii, cam 1-2 minute pe fiecare parte și se așază pe un șervet de hârtie. Beignets se pudrează cu un strat generos de zahăr, cât sunt calde.
Citește și:
Popovers, rețeta. Dulcele de casă pe care îl vei adora
Ingrediente
- 15 gr unt topit şi răcit + 1 lingură unt topit pentru uns tava
- 2 ouă
- 250 ml lapte
- 1/2 linguriţă sare
- 125 gr făină
Pentru servire
- unt topit şi zahăr cu scorţişoară sau unt şi gem său
- nutella sau dulce de leche
Important! Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
Cum se prepară
Se amestecă bine cu telul ouăle, untul topit şi răcit, sarea şi laptele. Se adaugă făina, toată odată, şi se amestecă cu telul până nu se mai văd cocoloaşe mari de făină. Se ung forme de muffins cu unt topit (să nu băltească untul în forme, dar să fie unse bine), scrie e-retete.ro. Se dă tava la cuptorul încins la 200C pentru 2 minute. Se scoate tava fierbinte cu atenţie şi se umplu formele până la jumătate cu aluatul de gogoşi.
Se dă tava la cuptor pentru 40 minute. În timpul coptului, nu deschideţi uşa cuptorului!
Se scot gogoşile din formă şi, dacă s-au lipit un pic, vă ajutaţi de un cuţit. Se lasă să se răcorească. Cele pe care le veţi servi cu unt, gem, nutella sau dulce de leche le lăsaţi simple. Ele se rup în două şi se ung cu ceea ce doriţi. Sunt bune şi crocante şi a doua zi. Restul, imediat ce sunt răcorite, le ungeţi bine pe toată suprafaţa cu puţin unt topit şi apoi le rulaţi prin zahăr amestecat cu scorţişoară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Răsturnare de situație în cazul Buzatu: Denunțătorul nu e din Cluj. Flagrantul, după o partidă de pescuit la balta Cârja
- Ploi abundente și vânt puternic. Elena Mateescu (ANM) anunță fenomene meteo extreme: Rafale de 70 - 80 km/h
- Ce trebuie să facă toți șoferii la fiecare 6 secunde. Titi Aur: Toate testele au demonstrat. Ar trebui învățat în școala de șoferi
- Sezonul Balanței a început. Ce aduce pentru fiecare zodie/ascendent până pe 23 octombrie
- ”Luna Neagră”, în semnul Fecioarei în octombrie. Oportunități inedite. HOROSCOP: E un moment excelent
- Se strică vremea: Alerte meteo emise de ANM. Cod Galben, duminică dimineață UPDATE
- BANCUL ZILEI: Discurs la căpătâiul răposatului
- O planetă din fier pur, de mărimea Pământului, orbitează o stea din apropierea noastră
- Veto față de Austria la Bruxelles: România nu se răzbună, ci apără NATO
- Despre urși și trenuri. "Se petrec scene atroce! Le pun momeli pe linii ca să fie călcați! Dar la viteza cu care merge trenu'n România..."