Becali ar putea scăpa din închisoare. Vezi care este ultima lui șansă
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
GIGI BECALI - ICCJ
GIGI BECALI - ICCJ

Gigi Becali s-a autoincriminat astăzi în fața judecătorilor. Finanțatorul Stelei a declarat că a făcut fals în acte: "Am falsificat datele ca să pot să iau banii de la Parchet, am antedatat cele două contracte de vânzare-cumpărare". Autodenunțul lui Becali ar putea duce la eliberarea sa din închisoare dacă va primi încă o pedeapsă cu suspendare care să fie mai mică de trei ani. 

În dosarul sechestrării de persoane afaceristul a primit doi ani cu suspendare, iar în dosarul schimbrurilor de terenuri cu MApN trei ani cu executare. Judecătorii ultimei instanțe care îl judecă pe Gigi Becali pot decontopi și reconotopi pedepsele. Experți ai domeniului juridic consultați de site-ul DeCe News spun că autodenunțul de astăzi la fals în acte i-ar putea aduce o pedeapsă cu suspendare pentru această infracțiune și nu una cu executare pentru dare de mită.

În cazul unei noi pedepse cu suspendare, în momentul contopirii celor trei sentințe, magistrații Înaltei Curți pot lua în calcul aplicarea celei mai mari pedepse, dar cu suspendare. Dacă presupunem că Becali ar lua doi ani cu suspendare în dosarul Valiza, judecătorii ar pot hotărî ca sentința finală, prin contopire, să fie de trei ani cu suspendare.

"Dacă este condamnat pentru o nouă infracțiune care este concurentă cu celelalte, aplicând regulile de la concursul de infracțiuni, are posibilitatea să primească o pedeapsă cu suspendare în măsura în care pedeapsa pe care o va primi în acest dosar nu va depăși trei ani", ne-a explicat avocatul Georgiana Teodorescu, expert în drept penal.

Dacă magistrații îi vor da totuși o nouă pedeapsă cu executare mai mică de trei ani, asta nu schimbă cu nimic situația lui Becali, care își va executa în continuare cei trei ani primiți în dosarul schimburilor de terenuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel