Bebelușul născut cu o formă gravă de Covid-19 nu mai are nevoie de mască de oxigen
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Zozz_ de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Zozz_ de la Pixabay
Starea de sănătate a bebelușului născut cu o formă gravă de Covid-19 s-a îmbunătățit. 

S-a îmbunătățit starea de sănătate a bebelușului din Botoșani, născut în data de 5 martie a.c., cu o formă gravă de Covid-19, transferat intubat de la Maternitatea Botoșani la secția Neonatologie a Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, scrie Monitorul de Suceava.

Purtătorul de cuvânt al spitalului sucevean, dr. Dan Teodorovici, a declarat miercuri că băiețelul „este bine momentan, nu mai are nevoie de oxigen, mănâncă 16-17 ml de lapte, dar nu este încă în afara oricărui pericol”.

„Rămân riscurile prematurității, care nu sunt deloc de neglijat. Vedem cum va evolua în perioada următoare”, a afirmat dr. Teodorovici. 

Medicii au fost rezervați 

Reamintim că băiețelul din Botoșani a primit inclusiv sânge și plasmă cu titru mare de anticorpi și a fost încă de la naștere, pentru o perioadă lungă de timp, în stare extrem de gravă, cu prognostic rezervat din partea medicilor.

La naștere, mama era infectată cu SARS-CoV-2 și copilul a fost testat de asemenea pozitiv, imediat după nașterea prematură, la 31 de săptămâni, la maternitatea din Botoșani. Greutatea bebelușului a fost de numai 1.280 grame, starea îi era foarte gravă și a fost transferat la maternitatea din Suceava, intubat și ventilat mecanic. 

Sursă: Monitorul de Suceava

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel