Bebeluș născut prematur și infectat cu Covid-19, transferat în stare critică la Suceava
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Zozz_ de la Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ / Imagine de Zozz_ de la Pixabay
Un bebeluș născut prematur și infectat cu virusul SARS-CoV-2 a fost transferat de la Maternitatea din Botoșani la Suceava, în stare critică.

Un copil născut prematur la Maternitatea din Botoșani a fost diagnosticat cu noul coronavirus după trei zile de viață, apoi transferat în stare critică, în cursul zilei de luni, spre secția OG Suceava, a informat coordonatorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliței, scrie stiri.botosani.ro.

Mama băiețelului, o tânără de 22 de ani, a fost diagnosticată cu aceeași afecțiune înainte de a naște. Ea avea o sarcină de 30 de săptămâni.

S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naştere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieşit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat şi al doilea test, conform metodologiei, şi a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficienţă respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat Adăscăliţei.

Bebelușul se află și în prezent pe Secţia de Terapie Intensivă a acestei unităţi medicale.

Vezi FOTO pe stiri.botosani.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel