Băutura cu efecte UIMITOARE, care îți va reduce șansele să te îmbolnăvești cu diabetul de tip 2
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Diabetul de tip 2 este o afecțiune cronică care are ca rezultat o cantitate prea mare de zahăr în sânge. În cele din urmă, nivelurile ridicate ale zahărului din sânge pot duce la tulburări ale sistemului circulator, nervos și imunitar.

Acest lucru face ca pancreasul să nu producă suficientă insulină - un hormon care reglează zahărul din celule.

Deși nu există leac, există metode de a vă gestiona glicemia, cum ar fi scăderea în greutate, o dietă sănătoasă și exercițiile fizice.

Cafeaua a fost asociată cu un risc mai scăzut de diabet de tip 2

O cercetare din Jurnalul American de Nutriție a ajuns la concluzia că consumul de cafea (cu sau fără cofeină) a fost asociat cu un risc mai scăzut de diabet de tip 2.

Studiul a arătat că riscul femeilor de a avea diabet de tip 2 a fost redus cu 8%, în timp ce bărbații și-au redus riscul cu 4% atunci când consumau cafea obișnuită și cu 7% atunci când consumau cafea decofeinizată.

Cercetarea a mai sugerat că cafeaua este un bun înlocuitor pentru băuturile îndulcite cu zahăr, cum ar fi sucurile, atâta timp cât cafeaua nu are prea mult îndulcitor sau cremă.

Sucurile carbogazoase au zaharuri adăugate, care cresc riscul de diabet de tip 2 și pot duce la boli hepatice, boli de inimă, carii dentare, risc crescut de cancer pancreatic și, în general, reprezintă o alegere nutrițională nocivă, mai ales dacă sunt consumate în exces.

Este important de reținut că cafeaua își păstrează riscurile potențiale, mai ales datorită conținutului ridicat de cofeină , așa că este bine să fie consumată cu moderație.

Clinica Mayo afirmă că poate crește temporar tensiunea arterială, iar femeile care sunt însărcinate, care încearcă să rămână însărcinate sau care alăptează trebuie să fie precaute cu privire la cofeină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel