Naveta Atlantis spune la revedere în numele întregului program spaţial. Vezi imagini spectaculoase de la ultima lansare în spaţiu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Naveta Atlantis spune la revedere lumii întregi şi odată cu această ocazie semnează condica de adio pentru întreg programul spaţial al NASA. Este ultima msiune în către Staţia Spaţială Internaţională, după care Atlantis va fi expusă la muzeu, pentru a putea fi admirată de toată lumea. Lansarea a fost una demnă de renumele Atlantisului iar imaginile din timpul lansării au fost cu adevărat spectaculoase.

Lansarea nevetei Atlantis a avut loc de la Kennedy Space Center şi a fost un real succes, pentru că luni cei patru astronauţi au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională.

La misiunea finală a navetei Atlantis au  participat patru astronauţi, toţi veterani ai programului spaţial. Ei vor livra provizii Staţiei Spaţiale Internaţionale şi vor rămâne în spaţiu timp de 12 zile. Echipajul navetei este format din specialiştii Rex Waldheim şi Sandra Magnus, pilotul Doug Hurley şi comandantul Chris Ferguson.

Potrivit NASA, circa un milion de oameni fost prezenţi la lansare, între ei aflându-se mulţi care au asistat şi la prima lansare efectuată de la  Kennedy Space Center, în aprilie 1981 (naveta Columbia).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel