Bătrână de 101 ani, fugă din căminul de bătrâni pentru fiica sa. Cum i-a dus de nas pe polițiști
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
În plină pandemie de coronavirus, o bătrână de 101 de ani din Germania a fugit dintr-un centru pentru vârstnici în care se afla, pentru a-şi vedea fiica, transmite AFP.

Centenara voia să-şi vadă fiica de ziua de naştere a acesteia, înainte de a fi prinsă de poliţie. A reuşit să fugă din căminul pentru bătrâni, luni după-amiază, pe ieşirea de urgenţă, a precizat într-un comunicat poliţia din Brunswick, oraş din nordul Germaniei.

I-a dus de nas pe polițiști

Găsită mai târziu, rătăcind pe stradă, de o patrulă a poliţiei, bătrâna a negat, la început, că locuieşte la căminul situat în apropiere, afirmând că locuieşte la fiica sa, scrie Agerpres. Atunci, poliţiştii au condus-o la aceasta din urmă, care le-a dezvăluit că bătrâna locuia de două săptămâni în acest centru, dar că "fiica sa îi lipsea enorm", a explicat poliţia.

"Cel puţin bătrâna şi-a putut vedea pentru scurt timp fiica din maşina poliţiei", înainte de a fi condusă la adevărata sa adresă, potrivit autorităţilor.

Vârstnicii se numără printre categoriile cele mai afectate de pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, o analiză a New York Times publicată la sfârşitul săptămânii trecute dezvăluia că vârsta medie a persoanelor contaminate este relativ redusă în Germania, fiind de 49 de ani, faţă de 62,5 ani în Franţa şi 62 de ani în Italia, aceasta fiind una dintre explicaţiile pentru numărul mic de decese de COVID-19 în Germania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel