Bateriile inspirate de tehnologia NASA ar putea funcționa până la 30 de ani
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Foto: Freepik *imagine cu rol ilustrativ
Vom avea baterii cu durată de viaţă de peste 30 de ani?

Odată cu apariția turismului spațial pentru cei mai bogați oameni din lume și o recesiune globală care se profilează, a existat o creștere previzibilă a argumentelor împotriva cheltuielilor publice pentru tehnologiile spațiale. Dar bateriile inspirate de tehnologia NASA arată că acestea nu au fost în zadar.

Cei care doresc oprirea operațiunilor spațiale ignoră adesea imensele beneficii pe care ni le aduc tehnologiile spațiale aici, pe Pământ. Exemple evidente sunt GPS-ul și numeroșii sateliți folosiți pentru a investiga efectele schimbărilor climatice.

Un alt exemplu relativ nou ar putea veni de la firma americană EnerVenue.

Cu ce diferă bateriile inspirate de tehnologia NASA față de cele obișnuite?

Compania dezvoltă bateriile inspirate de tehnologia NASA, bazată pe ingineria și chimia pe care agenția le-a folosit timp de peste 40 de ani pentru a alimenta Stația Spațială Internațională, Telescopul Spațial Hubble și multe altele.

Cum ar schimba industria energiei solare

Compania crede că tehnologia sa ar putea înlocui bateriile tradiționale pe termen lung. „Tehnologia noastră este mult mai sigură decât cea litiu-ion”, a declarat directorul general al EnerVenue, Jorg Heinemann.

Tehnologia bateriei cu nichel-hidrogen a NASA este potrivită pentru spațiu, deoarece poate rezista în condiții dure, inclusiv la temperaturi extreme care se schimbă rapid. Bateriile sunt sigure și, de asemenea, pot funcționa foarte mult timp. În plus, sunt complet reciclabile, nu produc deșeuri toxice, iar chimia lor nu prezintă niciun risc de incendiu, notează Interesting Engineering.

Noua baterie ar putea fi integrată în planurile privind energia solară și eoliană

Totuși EnerVenue a dezvoltat o metodă de fabricare a bateriilor metal-hidrogen cu un cost redus și a satisfăcut cererea mare din partea utilităților și dezvoltatorilor de energie.

„Energy Storage Vessels de la EnerVenue sunt în prezent folosite în locuri de testare din toate Statele Unite”, a explicat Heinemann.

„Aceste locuri servesc pentru a valida afirmațiile EnerVenue și sunt precursori pentru integrarea la scară în rețea. În paralel, EnerVenue vinde pe piețele industriale, inclusiv clienților din operațiuni maritime, de petrol și gaze, de minerit și ca înlocuitor pentru motorină în aplicații pe insule”, a continuat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel