Bătaie între cetățeni și politicieni într-o primărie - VIDEO
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Primăria din localitatea constănțeană Mihai Kogălniceanu a fost scena unor evenimente incredibile: mai mulți cetățeni au mers să le ceară socoteală aleşilor pentru faptul că nu sunt repartizate apartamentele dintr-un bloc ANL. Evenimentele au degenerat și s-a ajuns la o bătaie în toată regula.

Ceea ce trebuia să fie ședința Consiliului Local al comunei Mihail Kogălniceanu s-a transformat într-un imens scandal, scrie romaniatv.net.

În holul neîncăpător al Primăriei în care s-a ținut întrunirea au venit mai mulți localnici, să le ceară socoteală consilierilor pentru faptul că nu se repartizează apartamentele din cel de-al doilea bloc ANL din comună. Fostul primar Iosif Valer Mureșan era să să fie luat la bătaie de unii localnici, în vreme ce o femeie a folosit un limbaj obscen la adresa lui.

Conflictul a degenerat când și-a făcut apariția Mihai Caratană, un cunoscut personaj din localitate. Acesta s-a luat la ceartă cu fostul edil, iar la un moment dat s-a îmbrâncit cu un alt consilier local.

Vezi și: PNL: Trei primari și trei consilieri au fost excluși din partid

Spiritele s-au calmat abia după ce a fost chemată poliția. Oamenii care așteaptă să primească o locuință spun că au ajuns la capătul răbdării, mai ales că blocul este terminat.

PSD acuză repartizarea ilegală

Consilierii de la PSD acuză că lista repartizării locuințelor ANL este ilegală și susțin că pe ea se află doar 13 persoane îndreptățite să primească o casă. Despre restul, social-democrații spun că ori au depășit vârsta legală pentru acest program, ori au mai avut o casă și nu au dreptul să ceară o alta.

"Noi nu aveam cum să votăm niște dosare care sunt total în afara legii. Și aici mă refer la persoane care au 43 de ani, persoane care au 37 de ani, persoane care și-au pierdut casa la bancă. Din cele 29 de dosare pe care le-am analizat, 12 sau 13 sunt corecte. De la constituirea Consiliului Local, totul se face sub presiune, cu injurii aduse consilierilor PSD. S-au aruncat cu mere, cu ouă, am fost înjurați, scuipați. Astăzi am fost sechestrați", a declarat Iosif Valer Mureșan, consilier local PSD.

Liberalii susțin repartizarea

În tabăra politică adversă, primarul liberal din Mihai Kogălniceanu, Ancuța Belu, susține că lista repartizărilor a fost întocmită în conformitate cu legea.

"La fiecare ședință a fost refuzată votarea hotărârii de consiliu din diverse motive. Prima dată, motivul colegilor mei a fost că pe listă ar fi acoliți. Vreau să vă repet că nu am pe nimeni. Acea comisie a fost înființată legal. Voi face o adresă către Agenția a Locuințelor de Stat și către Ministerul Dezvoltării să vedem cum putem rezolva problema", a precizat Ancuța Belu.

Ședința de consiliu local a fost suspendată, iar beneficiarii trebuie să mai aștepte până când vor primi locuințele. Până atunci, conflictul de la întrunire este anchetat de polițiști, care au primit mai multe plângeri penale.

Citește și: Ultimă Oră! Acuzații grave la adresa Guvernului



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel