Bătaie între doi membri PSD în fața unui club. ”Nici la cel mai mare dușman n-am văzut atâta ură”. Se cere demisia unuia dintre ei
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pixabay ilustrativ
foto pixabay ilustrativ
Doi politicieni social-democrați s-au luat la bătaie, sâmbătă noapte, într-un club. 

S-a întâmplat în Focșani, la puțin timp după încheirea alegerilor din cadrul organizației PSD Vrancea. Cei doi politicieni implicați sunt fostul parlamentar Dragoș Bârlădeanu și șeful cancelariei prefectului, Cătălin Răducanu, conform Digi24

Fostul parlamentar a scris pe Facebook despre întâmplare și spune că a depus plângere la poliție. „Cu mare dezamăgire spun acest lucru plecând din sediul Poliției: ieșind în oraș la un club din Focșani, împreună cu soția și prieteni foarte apropiați, am fost agresat fizic grav de către Cătălin Răducanu, consilierul principal al prefectului județului. Într-un conflict la care a luat parte și Roșu Bogdan, încercând să-l aplanez, Răducanu Cătălin (cunoștință de-a mea de 43 de ani) a sărit pe mine cu pumnii dându-mă jos din picioare. Nu m-aș fi așteptat niciodată! Urât de tot! Am făcut plângere penală cu martori și mi s-a eliberat certificat medico-legal! Sunt ferm convins că Poliția și organele de urmărire penală își vor face datoria! Doamne ajută pentru toată lumea!”, a scris Bârlădeanu pe Facebook. 

Nicușor Halici, noul lider PSD Vrancea, i-a cerut demisia lui Cătălin Răducanu

Nicușor Halici, noul șef al PSD Vrancea, spune că i-a cerut demisia lui Răducanu după incident. ”Înțeleg că a fost o altercație într-un bar în care doi dintre colegii noștri, la un moment dat, nu au mai putut face față, probabil, licorilor bahice, și s-au îndreptat către alte lucruri – reprobabile, regretabile și, cu siguranță nedorite și neacceptate în cadrul unei societăți civilizate, cu atât mai mult în cadrul unor organizații sau instituții. Eu știu că erau foarte buni prieteni de mulți ani. În relațiile interinstituționale există, ca și în altele, diverse, să-i spunem, derapaje. În rest, nu știu. Sunt foarte mâhnit pe de-o parte și deranjat și dezamăgit pentru că oameni cu un asemenea nivel mai pot recurge la astfel de acțiuni. E reprobabil, nu mai este șeful meu de cabinet din această dimineață. I-am cerut demisia. Pot să fac și o demitere, dar abia mâine pentru că, știți, funcționarii astăzi sunt liberi. Așa că i-am cerut eu demisia. Din punct de vedere politic urmează ca organizația ai căror membri sunt ambii să ia o decizie și să o transmită spre validarea organizației județene și acolo vom analiza și vom lua decizia politică statutară. Cei doi riscă excluderea. Nu m-am mai confruntat, mă confrunt acum, din păcate, era bine să nu ne confruntăm niciodată cu un astfel de gest regretabil, ca să fie fără echivoc și reacția mea și atitudinea față de astfel de, hai să spune, chiar dacă sunt omenești într-o anumită măsură, dar nu mai corespund nivelului de civilizație și anului în care trăim”, a spus Nicușor Halici într-o reacție telefonică la Digi24.

Cătălin Răducanu îl acuză, pe de altă parte, pe Dragoș Bârlădeanu că a provocat incidentul. Acesta afirmă că fostul parlamentar l-a ”lovit cu palma”, iar el, mai apoi, ”a răspuns pe măsură”.

”Eu m-am dus ca să-i despart, dacă vedeați un om pe jos cu buza spartă cu siguranță ați fi sărit și dumneavoastră ca să-l ajutați. Îl cunosc pe Răducanu de 43 de ani, de când m-am născut. Probabil s-au acumulat multe frustrări. Poliția o să cerceteze și procuratura, dânșii știu mai bine ce au de făcut. Eu nu am văzut atâta ură la un om, nici la cel mai mare dușman n-am văzut atâta ură”, răspuns Dragoș Bârlădeanu acuzațiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel