Bătaie ca în filme în Parlamentul Iordaniei / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Captură YouTube
Sursă foto: Captură YouTube
Bătaie ca în filme în Parlamentul Iordaniei privind reformele constituționale, inclusiv egalitatea de gen.

O ceartă aprinsă a izbucnit între deputați și președintele Parlamentului Abdelkarim al-Daghmi, potrivit France24. Totul a început în timpul unei dezbateri asupra unui amendament care garantează egalitatea drepturilor tuturor cetățenilor, fiind permis oamenilor să se identifice în acte cu un alt gen.

Mai mulți parlamentari au contestat cu furie amendamentul ca fiind „inutil”, în sesiunea difuzată pe postul de televiziune Al-Mamlaka. Daghmi a ieșit și ședința a fost amânată pentru miercuri. 

Printre alte reforme constituționale care vor fi discutate se numără crearea unui „Consiliu Național de Securitate” și reducerea la jumătate a mandatului președintelui Camerei la un an de la actualele mandate de doi ani.

Constituția regatului, introdusă în 1952, a fost modificată de 29 de ori, puterile monarhului crescând în detrimentul legislativului, potrivit experților, potrivit Publika.

Bătaie în toată regula în Parlament. Aleșii armeni și-au împărțit pumni și picioare. Nici jurnaliștii nu au scăpat

A fost bătaie în toată regula în Parlamentul din Armenia, transmite Realitatea Plus. Aleșii poporului și-au împărțit pumni și picioare. Nici măcar jurnaliștii nu au scăpat de îmbrânceli. 

Totul a pornit după ce mai mulți deputați ai partidului aflat la guvernare s-au năpustit asupra unui membru al coaliției de opoziție. Acesta din urmă îi numise pe miniștrii Apărării trădători de țară, acuzându-i că favorizau și scuteau anumite persoane de la îndeplinirea serviciului militar.

Situația a degenerat, iar deputații au început să se lovească între ei fără menajamente. În imaginile video se poate observa cum zeci de parlamentari se îmbrâncesc și se ceartă, lovindu-se cu pumnii și picioarele. Scandalul a fost atât de mare, încât a fost nevoie de intervenția Serviciului de Securitate de Stat. Agenții au intrat în sală și a încercat să-i potolească pe bătăuși. Pentru calmarea spiritelor s-a luat o pauză. Parlamentarii, însă, nu s-au liniștit nici de data asta și, prin urmare, a fost anunțată o altă pauză.

Și jurnaliștii au fost luați pe sus și evacuați de urgență din boxa de unde asistau în Parlament. Procurorii armeni au deschis o anchetă și spun că vor investiga bătaia care a avut loc între parlamentari (vezi imaginile AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel