Băsescu speră să ajungă la iertarea românilor, că așa e viața
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu
basescu

Stabilitatea economică a României, recunoscută și de statele UE, nu se datorează politicienilor, ci românilor care au îndurat măsurile de austeritate, a declarat luni seară președintele Traian Băsescu la Cotroceni, încrezător că va avea timp să ajungă la un moment dat şi la "iertarea românilor, că așa-i viața".

Întrebat căror partide sau Guverne li se datorează acea consolidare bugetară pe care au recunoscut-o României şi statele UE, președintele Traian Băsescu a precizat că românilor li se datorează pentru că ei au avut salariile micşorate, au plătit TVA mărit, impozitare suplimentară la anumite pensii, iar 300.000 de ei au plecat din sistemul bugetar. "Dacă mă întrebaţi de meritele Guvernului actual...", a mai răspuns Băsescu, întrebat dacă şi USL se datorează stabilitatea economică.

"Se datorează românilor. Ei au făcut efortul, iar pierderea de voturi a fost al PDL-ului. Ei şi-au asumat măsurile, aste e, până la urmă sunt momente în care un Guvern, un preşedinte au şi lucruri mai scumpe decât votul şi asta-i ţara. Dacă mă întrebaţi, aş spune că niciun român nu a meritat acele măsuri, dar nu am avut soluţie, nu am avut soluţie, dar dacă privim la ce se întâmplă în celelalte ţări", a continuat el.

"Aceste măsuri ne-au permis să nu fim ca în Grecia, să stăm cu sufletul la gură ca să vedem cine ne plăteşte pensiile luna următoare", a explicat președintele Băsescu.

"Sunt mulţumit că n-am fost în situaţia umilitoare de a aştepta banii de afară ca să ne plătim salariile şi pensiile, mă înţelegeţi? Asta probabil o să mai am timp s-o explic românilor, să ajung la iertare, că trebuie să ajungem şi la asta, că aşa-i viaţa", a conchis Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel