Băsescu și-a cumpărat distrugătoare de documente de mii de euro
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Traian Băsescu33
Traian Băsescu33

Administraţia Prezidenţială a cumpărat luna trecută trei distrugătoare de documente cu nivel de securitate ridicat, iar purtătorul de cuvânt Bogdan Oprea a explicat necesitatea acestor achiziții.

Dintre cele trei distrugătoare de documente, două pot distruge hârtie cu capse şi agrafe, carduri, CD-uri sau dischete, tăindu-le în fâşii cu o lăţime de 5,8 milimetri. Cel de-al treilea poate distruge hârtie, cu capse sau agrafe, pe care o transformă în particule late de 0,78 milimetri şi cu o lungime de 11 milimetri. În plus, capacitatea containerelor distrugătoarelor de documente este de 309 litri. Pentru toate acestea, Administraţia Prezidenţială a plătit aproximativ 14.300 de lei (n.r. - în jur de 3.200 de euro la data cumpărării).

Explicațiile lui Oprea

"Administraţia Prezidenţială are obligaţia de a avea în dotare astfel de distrugătoare de informaţii cu nivel de securitate ridicat, conform practicilor folosite la nivelul Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi la nivelul Uniunii Europene", a declarat purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, pentru Ziarul "Ring".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel