Băsescu se pregătește de alegeri. Vrea să introducă votul prin corespondență pentru românii din străinătate
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vot_moldova
vot_moldova

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că se va încerca introducerea votului prin corespondenţă pentru a facilita românilor din străinătate exprimarea opiniei politice şi a anunţat suplimentarea programelor menite să consolideze ataşamentul acestora faţă de ţara de origine.

"Diplomaţia română va continua să acţioneze pentru liberalizarea accesului cetăţenilor săi pe piaţa europeană a muncii şi contez şi aici pe cooperarea statelor membre. În sprijinul românilor care aleg să trăiască temporar sau permanent în străinătate, vom încerca să introducem votul prin corespondenţă pentru a le facilita exprimarea opiniei politice", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax

El a anunţat suplimentarea programelor menite "a susţine şi a promova integritatea culturală, lingvistică şi spirituală românească în vederea consolidării ataşamentului românilor din afara graniţelor faţă de ţara de origine, pentru a-i încuraja să se implice în dezvoltarea ei pe termen lung".

"În acelaşi timp, vom coopera cu partenerii externi pentru tratarea corectă a naţionalilor noştri, fără generalizări inoportune, dar cu sancţionarea individuală în baza legii a actelor infracţionale", a mai spus şeful statului.

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, marţi, la TVR Internaţional, că doreşte ca Legea votului prin corespondenţă să fie adoptată în 2011, astfel încât să poată fi în vigoare în 2012, an electoral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel