Băsescu, prins în combinațiile de partid. Află de ce s-a dus la Congresul popularilor europeni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tokes basescu
tokes basescu
Preşedintele Traian Băsescu participă, la Bruxelles, la summit-ul PPE şi la lucrările Consiliului European de vară.  Decizia de a participa la summitul popularilor europeni confirmă că președintele nu a devenit ”al tuturor românilor” nici la al doilea mandat, rămânând la combinatorica de partid care l-a consacrat. Jerzy Buzek, preşedintele PE şi membru al Partidului Popular European, a venit săptămâna trecută la București și l-a felicitat pe Băsescu pentru reformele aflate în derulare în România, într-un moment critic, înaintea moțiunii. La nici trei zile, europarlamentarii PDL au votat propunerea popularilor din Ungaria, contribuind la alegerea lui Tokes ca vicepreședinte PE.

Principalele obiective ale  Consiliului European sunt adoptarea strategiei UE pentru ocupare şi creştere economică, adoptarea poziţiei Uniunii pentru summit-ul G-20 de la Toronto şi discutarea  reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră . Alte puncte de pe agenda Consiliului includ decizia de aderare a Estoniei la spaţiul euro, demararea de către Islanda a negocierilor de aderare la UE

Tokes spune că vicepreşedinţia PE este la fel de importantă ca Steaua României, înmânată de Băsescu

Votul în PE a fost viciat de neclarităţile procedurale, susţin europarlamentarii liberali şi social-democraţi. Au fost voturi destul de multe împotrivă şi abţineri, ceea ce arată că nu s-a întrunit un consens, spun ei. Nu a fost clar dacă se putea vota împotrivă sau dacă votai împotrivă trebuia să votezi abţinerea şi nu a fost clar dacă cei care se abţin fac parte sau nu din numărul deputaţilor care determinau majoritatea calificată, explică europarlamentarul PNL Adina Vălean. Şedinţa a fost condusă de preşedintele Jerzy Buzek într-un mod destul de neclar în ceea ce priveşte procedura şi cred că şi asta a viciat rezultatul, adaugă aceasta.Tokes declară că o onoare similară cu nominalizarea sa pentru funcţia de vicepreşedinte din partea grupului politic al Partidului Popular European a mai avut anul trecut, în decembrie, când a primit cea mai înaltă distincţie a statului român, Ordinul Naţional Steaua României, cu ocazia aniversării a 20 de ani de la căderea dictaturii comunistă române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel