Data publicării:

Băsescu, furibund la adresa lui Iohannis: Nu am auzit prostie mai mare debitată de un șef de stat

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
Declarația lui Klaus Iohannis potrivit căreia România s-a aflat în izolare pe plan internațional în ultimii ani este o "prostie", a susținut Traian Băsescu.

"A simțit dânsul că România a fost izolată până la venirea sa. Nu am auzit prostie mai mare debitată de un șef de stat din Europa decât ce a glăsuit domnul Iohannis de la tribuna Parlamentului. Aș aduce aminte că anul acesta a fost valorifică capacitatea României de a negocia din anii trecuți. De exemplu, de azi siteul de la Deveselu e operațional.

Zilele trecute, Ministrul de Externe a semnat la Bruxelles, la Comanadamentul NATO, condițiile de funcționare a unui comandament de batalion NATO în România și unui comandament de divizie. Acest lucru a fost obținut de România în septembrie 2014, la summit-ul NATO din Țara Galilor. Dacă România era un stat izolat fără capacitate de negocere, am fi avut cel mult doar comandamentul de batalion

[Citeste si]

Eu am cerut insistent ca România să aibă un comandament de divizie pentru a nu mai fi legată de cel din Polionia, care funcționează de mai mulți ani, și pentru a gestiona activitatea NATO din România, Bulgaria și Turcia. În septembrie 2014, România nu era încă o țară izolată, ci una cu capacitate de negociere și nu orice capacitate de negociere, ci una care i-a permis să găzduiască un comandament de divizie. Suprinzătoare analiza lui domnului Iohannis, dar probabil de la Sibiu nu s-a văzut. De la Cotroceni trebuia să se vadă", a afirmat fostul președinte.

Băsescu nu a evitat nici  relațiile cu Republica Moldova din mandatul lui Iohannis.

"În acest an, de cînd la București diriguitorul politicii externe e Iohannis, România și-a pierdut masiv din influența legată de Republica Moldova pentru că nu a știut cum să o mai susțină. A pierdut influență și în interiorul UE și în interiorul Republicii Moldova, acolo unde ne băteam cu Moscova și în care am reușit de multe ori să dominăm", a mai precizat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel