Data publicării:

Băsescu, despre relaţia cu PDL: Ne-am înşelat reciproc

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, despre relația cu PDL, că în ultimii doi ani "Cred că ne-am înşelat unul pe altul. Eu, sperând că partidul acceptă procesul de reformă". Președintele a declarat că  a rămas surprins de faptul că la Convenţia PDL s-a refuzat cererea de renumărare a voturilor, completând că el şi PDL nu mai pot fi parteneri întrucât obiectivele sale sunt diferite de cele ale partidului.

"Cred că ne-am înşelat unul pe altul. În ultimii doi ani, probabil că ne-am înşelat reciproc. Eu, sperând că partidul acceptă procesul de reformă", a spus Băsescu, referindu-se la relaţia din el şi PDL.

 Şeful statului a completat că "port multă dragoste PDL-ului, dar nu pot lucra cu această echipă" condusă de Vasile Blaga, pe care l-a acuzat că în timpul campaniei pentru şefia PDL a lansat mers pe mesajul "Am ajuns aici din cauza lui Băsescu".

 "Unul din candidaţi cu echipa lui au dus o precampanie, în mod deosebit, în care targetul principal a fost: 'am ajuns aici din cauza lui Băsescu, Boc şi a măsurilor de austeritate", "Băsescu ne face dosare". Drept pentru care, dacă vă aduceţi aminte, cu suficient timp înainte am spus că dacă va fi Vasile Blaga (preşedintele PDL - n.r.) încetează cooperarea noastră", a spus Băsescu, menţionând că el şi PDL nu mai pot fi parteneri, pentru că obiectivele sunt diferite.

 "În ceea ce priveste PDL, nu mai mai tem de nimic. Partidul asta mi-a dat mie enorm, dar nici eu nu i-am dat puţin. Nu m-am amestecat în politca internă a PDL, dar dacă unii confundă partidul cu guvernul e treaba lor", a mai spus Băsescu.

 Întrebat dacă declaraţia sa de sâmbătă seară de pe Facebook, Băsescu a replicat: "Nu ştiu dacă vă daţi seama ce sentiment mi-a produs o sală în care se huiduia, confetti, ciobănaşul şi alţii care contestau la microfon...Mie mi-a lăsat un gust foarte amar, nu mai avea nimic din eleganţa, decenţa PDL-ului".

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel