Băsescu, "ctitor" al clopotului Bisericii Cotroceni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu
basescu

Numele președintelui Traian Băsescu a ajuns să fie încrustat și pe clopotul Bisericii Cotroceni, lăcaș ridicat din banii publici. Informația a fost prezentată de Mihai Gâdea în cadrul emisiunii"Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Contractele Administraţiei Prezidenţiale din 2009 până în 2012  arată foarte multe lucruri referitoare la modul în care au fost efectuate licitațiile.

 Contractul care atrage atenţia este din 2009, contract pentru "lucrări realizare catapeteasmă Biserica Cotroceni". Aceste lucrări au fost realizate de P.F.A. Ţiculeanu P Gelu.

 În anul 2011, avem din nou lucrări de "realizare registru-superior catapeteasmă Biserica Cotroceni."

 Această Biserică fusese reconstruită din temelii în perioada preşedintelui Ion Iliescu, după ce Nicolae Ceaușescu a ras biserica din incintă, când a decis să restaureze Palatul Cotroceni.

 Întrebarea este dacă sumele sunt sau nu cele reale, deoarece dintr-un interviu realizat cu pictorul care a renovat biserica reies cu totul alte sume decât cele din contractele de la Cotroceni.

Ca răspuns la o solicitare trimisă de către Antena3 spre Administraţia Prezidenţială, aceştia au transmis următoarele:

 Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al președintelui Traian Băsescu a intervenit în direct la Sinteza Zilei pentru a explica de ce şi-a trecut domnia sa, numele pe clopot.

Acesta a declarat că "potrivit credinței creștin ortodoxe așa cum spunea și părintele de la această biserică, se trece pe clopotul bisericii patriarhul care este în funcție în acel moment și șeful statului. În acest caz Înalt  Prea Fericitul Daniel și Traian Băsescu. Președintele Traian Băsescu nu știa pănă astăzi că numele său se află încrustat pe clopotul bisericii", a mai afirmat purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale.

Vezi aici înregistrările video

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel