Data publicării:

Băsescu convoacă CSAT. Chirieac: Este un gest de om adus în pragul disperării

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
csat
csat

 Președintele Traian Băsescu încearcă să dea o nouă lovitură premierului Victor Ponta și Guvernului său. Băsescu a convocat, marți, de la orele 15,00, o ședință a CSAT, pe ordinea de zi  aflându-se  propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Analistul Bogdan Chirieac a declarat că gestul lui Traian Băsescu nu este unul rațional, este al unui om adus în pragul disperării care pune mâna pe un bolovan și sparge geamurile mașinii lui Ponta.

Potrivit programului președintelui României anunţat luni de Administraţia Prezidenţială, Traian Băsescu va participa marţi de la ora 15.00 la o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării.

 Pe ordinea de zi a şedinţei CSAT se află propunerile de buget ale instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale. Pe timpul şedinţei vor fi abordate şi alte subiecte de interes pentru securitatea naţională.

 Preşedintele îndeplineşte funcţia de preşedinte al CSAT, iar primul-ministru pe cea de vicepreşedinte al Consiliului. Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării sunt: ministrul Apărării Naţionale, ministrul de Interne, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Justiţiei, ministrul Industriei şi Resurselor, ministrul Finanţelor Publice, directorul Serviciului Român de Informaţii, directorul Serviciului de Informaţii Externe, şeful Statului Major General şi consilierul prezidențial pentru securitate naţională. Secretarul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării este numit de Preşedintele României şi are rang de consilier de stat în cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Bogdan Chirieac: Ăsta nu este un gest rațional

Analistul Bogdan Chirieac a declarat pentru România TV că "îl înțeleg pe domnul Băsescu, îl și apreciez uneori, însă regret că un om cu atâtea calități le-a folosit pe toate pentru distrugerea României. Regret că n-a făcut el vizita asta în 2005, a trebuit să o facă Victor Ponta în 2013. Sunt multe lucruri cu subiect și predicat, dar până acum am avut un Traian Băsescu rațional, care știa ce face".

Întrebat de Victor Ciutacu când a fost Traian Băsescu rațional, Chirieac a continuat și a spus că Traian Băsescu "a fost rațional când i-a făcut lui Geoană ce i-a făcut în 2009, a fost rațional astă-vară când a stat aici, în timp ce ceilalți din USL au spălat putina. El a stat pe aici și l-a văzut poporul, deci a fost rațional până de curând. La nebunia  asta cu Nana era cât de cât irațional".

Despre prezența premierului la CSAT, Chirieac spune că nu are cum să meargă. "Îi lasă pe invitați baltă și se duce la CSAT să  discute cu Băsescu? Păi ar fi o nebunie să fie Ponta la CSAT mâine... Este un gest necontrolat, pur și simplu, de nervi, de om adus în pragul disperării care pune mâna pe bolovan și sparge geamul la mașina lui Ponta. Ăsta nu este un gest rațional", a mai spus Bogdan Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel