Băsescu cere Parlamentului rediscutarea cazurilor Borbely şi Dobre
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu suparat deschidere
basescu suparat deschidere

Traian Băsescu a cerut Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să se ia în discuţie şi cazurile Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely când se discută cazul Alin Trăşculescu.

Anunţul a fost făcut de liderul deputaţilor PDL Mircea Toader, luni, după şedinţa Biroului Permanent.

El a spus că preşedintele a adresat o scrisoare conducerii Camerei în care a solicitat să se analizeze oportunitatea discutării cazurilor Dobre şi Borbely odată cu sesizarea MJ în cazul Trăşculescu.

Toader a spus că solicitarea a fost trimisă Comisiei Juridice, pentru un punct de vedere.

În luna septembrie, deputaţii s-au pronunţat  împotriva cererilor de începere a urmăririi penale pentru foştii miniştri Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely.

Pentru ridicarea imunităţii lui Laszlo Borbely s-au înregistrat 53 de voturi "pentru" şi 181 de voturi "împotrivă".

În cazul lui Victor Paul Dobre s-au înregistrat 47 de voturi "pentru" ridicarea imunităţii şi 183 de voturi "împotrivă".

Reținut de DNA pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, deputatul PDL, Alin Trăşculescu, a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei.

Trăşculescu fusese reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică de procurorii anticorupţie, fiind cercetat pentru trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la spălare de bani, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar este cercetat Marian Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, pentru complicitate la trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă, în formă continuată, şantaj comis în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi spălare a banilor, cunoscând că aceştia provin din săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată, potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel