Băsescu a pus acatist la Zidul Plângerii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Basescu Israel Zidul Plangerii.jpeg
Basescu Israel Zidul Plangerii.jpeg

Preşedintele Traian Băsescu efectuează o vizită în Israel, iar luni a mers la Mormântul Sfânt și la Zidul Plânderii din Ierusalim, unde a lăsat un bilet cu o dorinţă. Șeful statului a spus că dorinţa pe care a lăsat-o scrisă în 2009 i s-a îndeplinit, transmite Traian Băsescu a vizitat şi în 2009 aşezământul BOR din Ierusalim, Mormântul Sfânt şi Zidul Plângerii, unde a introdus un bileţel pe care a scris o dorinţă. Întrebat de jurnaliști dacă dorinţa pe care a scris-o în biletul pus în 2009 la Zidul Plângerii i s-a îndeplinit, preşedintele a răspuns afirmativ.

Zidul Plângerii se află în Vechiul Oraş al Ierusalimului, în partea de vest a Muntelui Templului, fiind un vestigiu al zidului antic care înconjura curtea Templului iudeu din Ierusalim, şi, după distrugerea acestuia, este considerat principalul loc sacru al iudaismului.

Zidul Plângerii este, de secole, un loc de rugăciune şi principalul loc de pelerinaj pentru evrei, cea mai veche menţionare despre ataşamentul evreilor faţă de zid datând din secolul al IV-lea.

Practica de a lăsa rugăciuni scrise în crăpăturile Zidului este foarte cunoscută, mai mult de un milion de mesaje fiind depuse anual, mai scrie sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel