Basarabenii care dețin acte românești se pot vaccina împotriva COVID-19. Ambasadorul Daniel Ioniță a explicat
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 09 Martie 2021, 10:26
WhatsApp
Moldovenii care dețin cetățenie română sunt eligibili să se înscrie pe Platforma Națională de Vaccinare din România și dacă se încadrează într-o anumită categorie, pot fi vaccinați.

Cetățenii Republicii Moldova care dețin acte românești se pot vaccina împotriva coronavirusului. Privitor la acest fapt a vorbit ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, la emisiunea Cutia Neagră de la TV8. 

Diplomatul a spus că cei care vor merge să se vaccineze, în funcție de etapa în care se vor deplasa, vor trebui:

- fie să stea în autoizolare;

- fie să prezinte un test negativ la intrarea în România;

„Dacă vrei să te vaccinezi, totuși, poți să faci testul COVID-19. Intri în România cu testul COVID-19, ai făcut vaccinul și revii în Republica Moldova. Acest vaccin de asemenea te va scuti pe viitor, pentru că va reprezinta un pașaport pentru libera circulație”, a declarat Daniel Ioniță.

Diplomatul a precizat că studenții basarabeni care învață în România sunt eligibili pentru etapa a treia de vaccinare, care începe într-o lună. În Republica Moldova, campania de vaccinare a început pe 2 martie, după donarea primului lot de vaccinuri din partea României. Primii sunt vaccinați lucrătorii medicali, potrivit TV8.md.

Platforma Națională de Vaccinare poate fi accesată AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?