Barna: Jignirile pe care un deputat AUR le-a adus nu pot fi tolerate
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Facebook - Dan Barna
Facebook - Dan Barna
Deputatul Dan Barna, vicepreşedinte al USR, a declarat că jignirile pe care un parlamentar AUR le-a adus deputatului Ovidiu Ganţ, reprezentant al minorităţii germane, nu pot fi tolerate.

"Jignirile inadmisibile pe care un deputat AUR le-a adus reprezentantului minorităţii germane nu pot fi tolerate într-o instituţie publică şi nicăieri altundeva unde trăiesc oameni decenţi. AUR pretinde că vrea libertate de exprimare în Parlament. Nu vrea. Vrea să provoace, vrea să jignească şi vrea să înjure. Vrea să împrăştie frică şi teroare. Atât ştie. Atât poate. Libertatea de exprimare e sfântă. Dar ce face AUR nu are legătură cu libertatea de exprimare. E abuz, bădărănie şi lipsă de bun simţ", a scris Dan Barna, pe Facebook.

El a menţionat că parlamentarii USR sunt onoraţi să lucreze alături Ovidiu Ganţ, deputatul Forumului Democrat al Germanilor din România.

VEZI ȘI: Scandal în Parlament. Simonis, către Simion: George, zi-i maimuței să plece

Alfred Simonis, deputat al Partidului Social Democrat, a avut o ieșire nervoasă în timpul ședinței Comisiei de Regulament în care se discuta despre interzicerea actelor de violență și a injuriilor în Parlamentul României.

În Comisia de Regulament din Parlamentul României, Alfred Simonis, deputat PSD, a fost deranjat de faptul că Ciprian Titi Stoica, deputat AUR, filma cu telefonul ședința Comisiei în care se discuta despre interzicerea actelor de violență și a injuriilor din Legislativ. Acesta își pusese telefonul, pe un mini-trepied, pe masa de lucru.

Alfred Simonis s-a enervat și i-a spus lui George Simion: George, zi-i maimuței să plece. Zi-i maimuței să plece.

Schimbul de replici din Comisia de Regulament

Ciprian Titi Stoica (AUR): Dar ieși și tu afară! Cine ești tu să mă dai afară?

Alfred Simonis (PSD): Poate te întind pe aici pe jos.

Ciprian Titi Stoica: Cum adică mă întinzi pe jos? De când mă întinzi tu pe jos? Ia spune! De când mă întinzi? Vezi că asta este a doua oară când mă ameninți.



Alfred Simonis către George Simion: Zi-i maimuței să plece! Zi-i maimuței să plece!



Ciprian Titi Stoica: Cum adică? Dacă eu fac o greșeală, are de suferit tot grupul parlamentar? Dumneavoastră gândiți? Păi numai voi, naziștii, ați făcut asta! Nu puteți și e principiu de drept și doar naziștii și comuniștii au pedepsit un grup pentru faptele unei persoane.

După ședință, George Simion s-a împins cu deputatul Bogdan Rădeanu (USR), care l-a acuzat că l-a călcat pe picior.

„Ni se pune pumnul în gură, din păcate“, a spus Simion, după votul din comisie, în timp ce transmitea live pe Facebook.

Când a ieşit din sală, deputatul USR Bogdan Rădeanu l-a acuzat că l-a călcat pe picior. „Ce faci, măi, mă calci pe picior?“, i-a spus Rădeanu lui Simion.

„Ce aţi păţit, domnule Rădeanu? Băă, aţi văzut toată lumea cum m-a împins?“, a adăugat George Simion.

„Du-te mă de aici, pleacă cu figurile astea de cartier. Ai o facultate, mă!“, i-a replicat deputatul USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel