Dan Barna sare la Florin Cîțu, după atacul lui George Simion din Parlament. Ce s-ar fi întâmplat în plen. ”Au fugit ca niște lași”/ AUDIO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ciprian Dumitrache
WhatsApp
Dan Barna a relatat pe scurt cum a decurs discuția din Parlament, după atacul liderului AUR.

Dan Barna a atacat cele două mari partide de la guvernare spunând că folosesc orice pretext pentru a scăpa de dezbaterea privind facturile la energie și gaze. 

”Domnul Cîțu spune că AUR și Simion au dreptul să stingă lumina în Parlament”, a atacat Dan Barna. 

Acesta spune că cele două partide de la guvernare s-au prevalat de faptul că liderul AUR a întrerupt dezbaterea în Plen pentru a trece direct la vot, fără a mai continua dezbaterile.

”Întrucât domnul Simion a fost agresiv, hai să nu mai dezbatem deloc moțiunea”, ar fi spus liderii PNL și PSD, potrivit spuselor lui Dan Barna.

Cîțu, făcut de Barna ”circar ideologic”

”Cinismul acestui circar ideologic, care este domnul Cîțu, spunând că USR se alătură AUR, pentru că am insistat să dezbatem moțiunea privind facturile, este cel mai bun exemplu de cinism (1.06). PNL și PSD au profitat de oportunitatea oferită de golanul Simion, ca să îl apere pe Virgil Popescu”, a spus Barna.

Ciprian Dumitrache · Dan barna, despre Cîțu, un circar ideologic.m4a

Potrivit liderului USR, reprezentanții celor două partide au fost de acord să reia dezbaterile doar după indicațiile funcționarilor parlamentari, care au arătat că, procedural, nu este posibil să nu continue dezbaterea. ”Au fugit din sală ca niște lași, în frunte cu ministrul Energiei, ministrul de <săptămâna viitoare>, că toate se rezolvă săptămâna viitoare, de vreo jumătate de an”,  a ținut să precizeze fostul vicepremier în Guvernul Cîțu.

Două soluții

Pentru a evita situații asemănătoare cu cea de la dezbaterea moțiunii, Barna spune că sunt două soluții: pază în Parlament sau sancțiuni pentru persoanele care provoacă astfel de incidente și pentru partidele din care fac parte.

”Cât timp discutăm doar de un avertisment, nu ajungem nicăieri.(...) Dacă, după un astfel de gest, domnului Simion i s-ar fi interzis să vină la microfon 6 luni sau grupului AUR i s-ar fi redus subvenția cu o cotă importantă, sunt convins că gestul nu s-ar fi întâmplat”, este de părere Barna.

Ciprian Dumitrache · Dan barna, despre ministrul energiei.m4a

Ce s-a întâmplat în Parlament

Scene incredibile au avut loc luni, 7 februarie,  în Parlament. Ședința în care se dezbătea moțiunea simplă a fost suspendată, după gestul lui George Simion, lider AUR, la adresa ministrului Energiei, Virgil Popescu. 

Virgil Popescu l-a invitat pe Simion să aibă o discuție cu Vladimir Putin pentru a-l convinge pe liderul rus să ieftinească gazele pentru România: ”Văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri”.

Ce a urmat, se poate întâlni mai rar în orice for legislativ: șeful AUR a mers la tribuna vorbitorului și a început să-l bruscheze pe ministrul Energiei.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel