Barna, apel către Orban: Nu simţiţi că aţi vrea să strigaţi asta?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Preşedintele USR, Dan Barna, le-a solicitat premierului Ludovic Orban şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, organizarea referendumului 'Fără penali în funcţii publice' odată cu alegerile locale din septembrie. 

'Vă cer, domnule Ciolacu, să punem acest referendum deodată cu alegerile locale. În felul acesta suntem responsabili şi cu resursele statului,nu facem două referendumuri şi arătăm că într-adevăr ne pasă de soluţionarea acestei probleme pe care dvs. o semnalaţi.' a declarat Dan Barna.

'Fără penali în funcţii publice' să se întâmple odată cu alegerile locale'

'Domnule Orban, arătaţi-ne, încercaţi să fiţi credibil că porcăria care s-a întâmplat cu Unifarm este un accident sau o întâmplare şi nu este ceea ce vrea să facă şi face PNL-ul mai departe. Şi, de aceea, vă cer ca partidul pe care îl reprezentaţi să susţină ca referendumul 'Fără penali în funcţii publice' să se întâmple odată cu alegerile locale.' a spus Dan Barna, în plenul Parlamentului.

Domnule Orban, nu simţiţi, aflând această atrocitate, că vă vine să strigaţi 'fără penali în funcţii publice'?

'Este o variantă firească, normală, prin care putem să dăm un mesaj credibil cetăţenilor şi ar fi o reparaţie morală pentru toţi acei români de bună credinţă care au semnat crezând că Parlamentul va înţelege că nu vom mai putea continua în felul acesta. Vorbim de o sumă de 750.000 de euro şpagă, o suma cât venitul unui om decent pentru întreaga viaţă. (...) Domnule Orban, nu simţiţi, aflând această atrocitate, că vă vine să strigaţi 'fără penali în funcţii publice' ', a spus Barna, în plenul Camerei Deputaţilor, la 'Ora prim-ministrului'.

Problema corupţiei este 'una sistemică'

'România are o problemă foarte clară - se fură din instituţiile publice, pentru că acolo sunt puşi oameni (...) clientelari vechilor partide, vechii clase politice - şi PSD şi PNL. Este o realitate foarte crudă. (...) Acest scandal Unifarm de astăzi nu este o surpriză sau întâmplare. Nu s-a îndoit nimeni că, în momentul în care s-au anunţat achiziţii directe, vom avea şi astfel de situaţii, pentru că problema este una sistemică, pentru că nici după Hexi Pharma, când am aflat că erau spălate cu apă caldă mesele de operaţie, (...) nu s-au luat măsuri. Şi foarte puţin probabil nici acum nu se vor lua măsuri şi vom avea doar această discuţie emoţională.' a spus Barna.

'Este o problemă sistemică şi răspunsul la această problemă sistemică trebuie să vină chiar din Parlamentul României care trebuie să ia o măsură pe care peste un milion de oameni o cere - fără penali în funcţii publice. Exact asta înseamnă - că nu poţi să mai pui în conducerea statului oameni certaţi cu legea', a arătat liderul USR.

Dan Barna a adăugat că acei 5% dintre români care au semnat pentru 'Fără penali în funcţii publice' 'reprezintă de fapt întreaga Românie care s-a săturat de hoţie'. 'Nu mai putem continua să spunem 'ce să faci, la noi se fură, că nu e Germania'. Haideţi să fim o ţară care îşi pune cinstea în Constituţie', a concluzionat Dan Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel