Bărbatul resuscitat zeci de minute în faţa spitalului din Codlea, care era închis, a murit
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
barbatul de la Codlea a murit
barbatul de la Codlea a murit

Un pacient de 57 de ani a fost resuscitat miercuri noapte, pe trotuar, zeci de minute, în faţa spitalului închis din Codlea. Rudele l-au dus acolo pentru că ştiau că spitalul are serviciu de urgenţă pe timp de noapte. Camera de garda funcţiona doar de la 8.00 la ora 20.00. Rudele au sosit cu bărbatul la spital la ora 22.00 când nu mai era nimeni.

[caption id="attachment_95051" align="alignleft" width="368" caption="sursa www.realitatea.net"][/caption] Au stat cu pacientul apoi în stradă peste 20 de minute până când o ambulanţă a venit din Braşov. Medicii de pe ambulanţă l-au resuscitat pe trotuar vreme de 40 de minute, după care pacientul a fost transportat şa Braşov, informează Realitatea.

Joi, în jurul orei 12.00, bărbatul a murit.

"Sunt dezamăgită de incidentul de aseară s-a întâmplat la ora 22.00 când era închis spitalul. Avem o cameră de urgenţă printr-o hotărâre de Consiliul Local funcţionează pâna la ora 20.00. Persoanele au venit crezând ca vor găsi un ajutor la camera de gardă. Pentru fiecare pacient un minut contează foarte mult. La solicitarea la 112 au venit două ambulanţe de la Braşov. După resuscitare, la 30 de minute a fost dus pacientul la camera de gardă de la Braşov. Probabil că s-ar fi putut acorda un prim ajutor şi un minim de tratament, ca persoana să ajungă în viaţă şi să i se acorde. Nu ar fi durat acea perioadă de timp până să i se acorde primul ajutor", a declarat Claudia Costea, managerul Spitalului Codlea.

Fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, a spus că rudele bărbatului ar fi trebuit să sune la 112 şi nu să-l urce în maşina personală. Potrivit fostului ministru, ambulanţa a ajuns după solicitare de la Braşov în 11 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel