Urmărește emisiunea live
Bărbat reţinut după ce a încercat să mituiască un agent de poliţie rutieră
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Un bărbat a fost reţinut după ce a încercat să îi ofere unui agent de poliţie suma de 200 de euro ca să nu îi fie întocmit dosar penal nepotului său, informează un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Gorj.

Potrivit sursei citate, luni, ofiţerii de poliţie judiciară ai DGA - SJA Gorj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au prins în flagrant două persoane (unchi şi nepot) în timp ce ofereau cu titlu de mită unui agent de poliţie suma de 200 euro pentru ca unuia dintre ei (nepotul) să nu-i fie întocmit dosar penal, după ce a fost depistat, în aceeaşi zi, în două rânduri, pe tronsoane de drum diferite, conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

'În fapt, sâmbătă, agenţii de poliţie din cadrul Secţiei numărul 9 de poliţie rurală Novaci, l-au depistat pe bărbat conducând pe drumurile publice un autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, respectiv 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 4,25 şi 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat la ora 7,21, astfel că i s-au întocmit dosare penale. Ieri (luni - n.r.), fiind chemat pentru audieri la sediul poliţiei, a venit însoţit de unchiul său, persoană fără calitate specială, care a stăruit pe lângă lucrătorii de poliţie să propună soluţii favorabile în dosare, în schimbul unor foloase materiale.

În acest context, un agent de poliţie a formulat denunţ la DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, sens în care a fost constituită echipa operativă de prindere în flagrant, cei doi fiind surprinşi în flagrant în timp ce ofereau cu titlu de mită agentului de poliţie suma de 200 de euro. Ulterior au fost conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, iar în urma audierilor, unchiul celui aflat la volan a fost reţinut pentru 24 ore', se arată în comunicatul de presă. Ofiţerii DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Gorj au desfăşurat acte de urmărire penală, în baza ordonanţei de delegare emise de procurorul de caz, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel