Bărbat reținut după ce a comercializat droguri în mai multe județe din țară
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Percheziții. Foto ilustrativ de la IPJ Vrancea
Percheziții. Foto ilustrativ de la IPJ Vrancea
Procurorii DIICOT Buzău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui bărbat, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, deţinere de droguri în vederea consumului şi efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efect psihoactiv.

În cauză s-a stabilit faptul că mai multe persoane au deţinut droguri de risc şi mare risc şi produse susceptibile de a avea efect psihoactiv atât pentru consum propriu, cât şi pentru a le comercializa către consumatori de pe raza judeţelor Timişoara, Arad, Buzău, Brăila şi Galaţi.

Procurorii împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat o acţiune de prindere în flagrant, pe raza municipiului Timişoara, a unei persoane în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de 300 de grame de cocaină.

În paralel, pe raza judeţului Buzău, în localitatea Pătârlagele, a fost identificat şi oprit în trafic inculpatul asupra căruia a fost găsită cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină, pe care intenţiona sa o comercializeze pe raza judeţului Buzău.

Percheziții domiciliare 



La aceeaşi dată, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Buzău au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Arad, în urma cărora a fost ridicată cantitatea de 1 kilogram de cocaină, cu o valoare de piaţă de aproximativ 100.000 de euro.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat Tribunalului Buzău cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, urmând ca la sediul DIICOT-Biroul Teritorial Buzău să fie aduse şi alte 3 persoane în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel