Un bărbat de 38 de ani, din Iași, a murit la doar două zile de la vindecarea de COVID, după un AVC. Efecte FATALE, avertisment
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bărbat din Iași, vindecat de COVID, mort după doar 2 zile. Avertismentul medicilor / Foto: Pixabay
Bărbat din Iași, vindecat de COVID, mort după doar 2 zile. Avertismentul medicilor / Foto: Pixabay
Un bărbat din Iași, vindecat de COVID-19, a murit după doar 2 zile. 

Un bărbat de 38 de ani din Iași a murit la doar două zile după ce a fost declarat vindecat de COVID-19, scrie Realitatea.net. Bărbatul a suferit un atac cerebral și a fost internat într-un alt spital pentru supraveghere.

Medicul Vlad Hârtie de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași a explicat că bărbatul se vindecase și că respira normal, însă a decis să îl trimită într-un alt spital pentru supraveghere medicală, și nu acasă. A doua zi, starea lui de sănătate s-a agravat, iar bărbatul a suferit un atac vascular cerebral extins și a fost readus în Spitalul de Neurochirurgie din Iași. A fost internat pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) non-Covid, însă a intrat în comă de gradul 4 și i-au fost descoperite tromboze. 

Medicii trag un semnal de alarmă în acest sens și spun că tot mai multe astfel de cazuri apar după infectarea cu Sars-Cov-2. Astfel, persoane declarate vindecate pot ajunge să se confrunte cu probleme de sănătate și după ce au trecut prin boala COVID-19. Unele cazuri pot fi fatale.

Un bărbat cu COVID-19 din Vaslui a fugit din spital și a murit în drum spre casă, într-un șanț

Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din comuna Miclești, Vaslui, a murit într-un șanț de pe raza localității Solești după ce a fugit din Spitalul Județean de Urgență Vaslui. El fusese confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, iar în data de 21 octombrie a fost internat în unitatea sanitară.

„Pacientul s-a prezentat în UPU în data de 21 octombrie și a rămas acolo pentru că nu mai aveam locuri nicăieri. El fusese internat pe secție, dar cu loc în Unitatea de Primiri Urgențe. Era Covid pozitiv. I s-a dat tratament în UPU. Pe data de 23 octombrie i s-a pus perfuzie în jurul orei 09:00, la ora 10:00, când au intrat asistentele, era acolo, la ora 11:00, când trebuia să i se administreze în continuare tratamentul, pacientul nu mai era. În acel moment s-a contactat poliția și s-a comunicat faptul că pacientul a dispărut din UPU”, a declarat Ana Rinder, managerul SJU Vaslui.

Bărbatul a mers pe jos aproximativ 17 kilometri, iar când a ajuns în localitatea Solești, i s-ar fi făcut rău, a căzut într-un șanț și a murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel