Bărbat căutat de 2 săptămâni pentru proxenetism, prins cu focuri de armă într-o localitate din Cluj
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Kindel Media: Pexels
Fotografie de la Kindel Media: Pexels
Un bărbat care avea mandat de arestare pentru proxenetism a fost prins cu focuri de armă într-o localitate din judeţul Cluj. 

Update: IPJ Cluj a transmis punctul de vedere oficial despre acest caz. 

"La data de 14 iunie a.c., în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au obținut informații de interes operativ cu privire la locația în care s-ar afla un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Cămărașu, pe numele căruia a fost emis un mandat de arestare preventivă de către Tribunalul Cluj, pentru infracțiunile de trafic de minori și tâlhărie.

În acest context, bărbatul a fost depistat pe un teren viran din localitatea Cămărașu, fiind somat să se oprească din deplasare.

Întrucât acesta nu ar fi respectat indicațiile și ar fi încercat să se sustragă, s-a efectuat uz de armă, prin focuri de avertisment în plan vertical, iar ulterior în direcția bărbatului, fiind rănit în zona membrelor inferioare.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj medical și transportat în stare de conștiență la spital.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor aspectelor și circumstanțelor în care a avut loc evenimentul, sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj", transmite Biroul de presă al IPJ Cluj.

- ştirea iniţială - 

Concret, ar fi vorba despre Gaşpar Andrei Zoro, căutat de Poliţie de mai bine de două săptămâni, de la emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru proxenetism. În ultimele două săptămâni, însă, se pare că acesta ar fi comis şi alte infracţiuni, cum ar fi două furturi auto, în judeţele Cluj şi Mureş, dar şi o tâlhărie, tot în Mureş. 

Gaşpar Andrei Zoro a fost prins în localitatea Cămăraşu, din judeţul Cluj, după ce a fost împuşcat de două ori. Căutat mai multe nopţi la rând în zonă de către agenţii de poliţie, după apariţia unor informaţii conform cărora s-ar ascunde în pădurile din zonă, Gaşpar a fost prins într-o curte din localitate. Au fost executate 3 focuri de avertisment, dar şi două focuri asupra sa. Lovit de primul glonţ în gambă, Gaşpar nu s-a oprit şi a încercat să sară un gard pentru a fugi de poliţişti, dar a fost împuşcat din nou, de această dată în coapsă. 

Se pare că acesta ar fi avut şi un cuţit asupra sa. 

Am contactat IPJ Cluj pentru informaţii oficiale despre acest caz, însă până la momentul publicării acestui material nu au fost oferite astfel de informaţii. Biroul de Presă al instituţiei a transmis că încă aşteaptă informaţii de la faţa locului, dar şi decizia procurorilor, deoarece cazul său era instrumentat de Parchet. Vom reveni cu declaraţiile oficiale când acestea vor fi puse la dispoziţia presei. 

Numele lui Gaspar Andrei Zoro apare în dosarul unui italian acuzat de relaţii intime cu o minoră. Concret, Curtea de Apel Cluj scrie, negru pe alb, că minora ar fi fost racolată chiar de Gaşpar Andrei. 

"Inculpatul contestator a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori prev. de art. 211 alin. 1 cu apl. art. 35 alin. 1 Cod Penal și act sexual cu un minor prev. de art. 220 alin. 2 și alin. 5 lit. b și e cu apl. art. 35 alin. 1 Cod Penal, pretinse fapte constând în aceea că: în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, inculpatul a transportat-o pe minora M.C, în vârstă de 15 ani, recrutată de inculpatul Gaspar Andrei Zoro, în diferite locații de pe raza jud. Cluj, inclusiv în parcarea de pe drumul național 16 la limita jud. Cluj și Mureș, în scopul exploatării la practicarea prostituției și în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, în baza unei rezoluții infracționale unice, la diferite intervale de timp, inculpatul a întreținut raporturi sexuale cu minora M.C.A, născută la data de 22.08.2007, în vârstă de 13 ani, profitând de situația de vulnerabilitate a persoanei vătămate", se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Cluj din februarie 2022, conform clujust.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel