Barajul Stânca-Costeşti în pericol. Declaraţia directorului
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Mircea Vucovici, directorul Barajului Stânca-Costeşti, anunţă, sâmbătă seara, că nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la funcţionarea barajului.

Barajul Stânca-Costeşti îşi joacă rolul de atenuare a viiturilor de pe râul Prut fără a fi în pericol şi fără a se afla, în acest moment, într-una din fazele de apărare, a declarat, sâmbătă seară, pentru Agerpres, directorul barajului, Mircea Vucovici.

Potrivit acestuia, nivelul lacului se află sub nivelul normal de retenţie, cota apei situându-se la 89,25 metri, în condiţiile în care nivelul normal de retenţie este de 90,80 metri. În lacul de acumulare se aflau, sâmbătă după-amiază, 651 de milioane de metri cubi de apă, iar nivelul normal de retenţie este de 735 de milioane de metri cubi.

"Pe râul Prut nu există nicio avertizare hidrologică şi, prin urmare, nu există niciun motiv de îngrijorare cu privire la funcţionarea barajului", a afirmat Vucovici.

Acesta a adăugat că, sâmbătă după-amiază, debitul Prutului la intrarea în ţară era de 470 mc/s, iar evacuarea în aval era de 169 mc/s.

Vezi şi: Mănăstirea Bârsana, sub ape-VIDEO. Evacuare cu buldozerul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel