Bănicioiu, reacție după decizia ÎCCJ: Sunt oameni în România care își fac datoria și care nu fac jocuri și combinații
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin
Judecătorii ÎCCJ au decis să elimine aproape toate probele procurorilor DNA din dosarul lui Nicolae Bănicioiu, în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Într-un interviu exclusiv pentru DC News, ministrul Sănătății din Guvernul Ponta a venit cu o reacție față de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Curtea Supremă a decis, astăzi, să elimine mai multe probe din dosarul de corupţie în care este judecat Nicolae Bănicioiu, iar printre probele anulate se numără interceptări, inclusiv cele ambientale, precum şi mărturiile unor colaboratori cu identitate protejată.

În baza unei decizii a Curţii Constituţionale, judecătorii au decis să anuleze probele administrate de procurorii DNA pentru că ar fi fost nelegale. Totuşi, decizia ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi contestată.

"În temeiul art. 345 alin. (3) Cod procedură penală în termen de 5 zile de la comunicarea prezentei încheieri, procurorul va proceda la remedierea neregularităţilor actului de sesizare şi va comunica dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea cauzei. VIII. În considerarea Deciziei Curţii Constituţionale nr. 22/2018, dispune, după rămânerea definitivă a încheierii, eliminarea din conţinutul rechizitoriului a conţinutului înregistrărilor cu privire la care s-a dispus excluderea, precum şi a oricăror referiri la acestea. IX. Cu drept de contestaţie pentru inculpaţi şi pentru procuror odată cu încheierea pronunţată conform art.346 Cod procedură penală. X. Stabileşte termen la data de 30 mai 2022, Sala Secţiei Penale, ora 09.00, cu citarea părţilor. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, astăzi, 28 aprilie 2022", se arată în decizia ÎCCJ de astăzi.

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, dar şi al Tineretului şi Sportului, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că în perioada decembrie 2012 - martie 2014 ar fi primit aproximativ 800.000 de euro (peste 3,9 milioane de lei) de la doi oameni de afaceri pentru a-şi folosi influenţa pentru a fi numiţi manageri de spital, dar şi pentru a aloca bani spitalelor.

Nicolae Bănicioiu: Sunt oameni în România care își fac datoria și care nu fac jocuri și combinații

Redacția DC News l-a contactat pe Nicolae Bănicioiu, ministru al Sănătății și ministru al Tineretului și Sportului în Guvernul Ponta, pentru o reacție față de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție

„Instanța confirmă ceea ce am spus și eu încă de la început, că această anchetă a fost făcută de un domn procuror efectiv din dorința domniei lui de a le da unora încă o neîncepere a urmăririi penale. A vrut să protejeze niște oameni care aveau probleme cu legea și găsise el un țap ispășitor, cumva. Însă, din fericire, în justiția din România sunt și oameni corecți.

Eu am spus că nu există nicio probă și că acea anchetă a fost făcută din alte rațiuni, dar nu cele normale și cele legale. Am zis de la început că merg în instanță, unde, probabil, voi găsi oameni care să se aplece și să citească dosarul. Mă așteptam la această decizie și repet: Sunt oameni în România care își fac datoria și care nu fac jocuri și combinații, cum a făcut domnul procuror de caz“, a spus, pentru DC News, Nicolae Bănicioiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel