Bani falși, puși în circulație în România. Atenție la bancnotele de 100 de lei! Două persoane au fost reținute
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Două persoane au fost reținute în Iași, după ce au pus bani falși în circulație.

Două persoane au fost reţinute de către poliţiştii din Iaşi după ce ar fi pus în circulaţie bani falşi, transmite Agerpres. Poliţia Română informează că reținerile au avut loc în urma unor percheziţii domiciliare.

Potrivit sursei citate, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, împreună cu cei ai Oficiului Naţional Central pentru Combaterea Falsului de Monedă şi ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au pus în aplicare 5 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Maramureş, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune.

Cum acționau cei doi"Din cercetări a reieşit că, în perioada 18 august - 20 august 2023, la mai multe societăţi comerciale din judeţul Iaşi, s-ar fi prezentat, alternativ, un bărbat şi o femeie, care ar fi pus în circulaţie bancnote contrafăcute, din cupiură de 100 de lei, realizate pe suport de plastic, modul de operare indicând faptul că persoanele au urmărit o maximizare a profitului rezultat în urma punerii în circulaţie a bancnotelor contrafăcute, prin achiziţionarea de produse cu valoare relativ redusă. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite 61 de bancnote din cupiură de 100 de lei, contrafăcute, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor", precizează sursa citată.

Bancnotele false ar fi ajuns și în alte județePotrivit oamenilor legii, există suspiciunea că persoanele cercetate ar fi pus în circulaţie bancnote contrafăcute din cupiura de 100 de lei, realizate pe suport de plastic şi în alte judeţe. Cele două persoane cercetate au fost reţinute pentru 24 de ore și vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, cu propuneri legale, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii situaţii de fapt.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română. Totodată, acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş şi cel al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel