Data actualizării:
Data publicării:

Bani din PNRR pentru o nouă construcție la Spitalului de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota / video

Autor: Dana Mihai | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captura video
Captura video
Premierului Marcel Ciolacu a participat la ceremonia de semnare a contractului de finanțare prin PNRR a unei noi construcții a Spitalului de Urgență al MAI Prof. Dr. Dimitrie Gerota  

"Mă bucur mult că terminăm acest an cu promisiune făcută de către mine, domnului Cătălin Predoiu, împreună cu domnul ministru Rafila. Când dânsul a preluat mandatul la Ministerul de Interne, iar eu pe cel de premier că o să ducem acest proiect până la capăt.

Este o investiție de peste 1,4 miliarde de lei, mare parte din investiție este din PNRR, este și BEI-ul, cu adevărat este unul dintre cele mai moderne spitale din România. Sunt 400 de paturi, toate digitalizate, 50 de paturi pentru ATI, 10 săli de operație, 40 de paturi pentru internet de zi. Cu adevărat, este unul dintre cele mai ambițioase proiecte și mă bucur mult că acest proiect o să pornească din februarie.

După cum bine știți, termenul în PNRR este scurt și sperăm să poată face față constructorii acestei provocări", a explicat Marcel Ciolacu.

"Într-adevăr acest proiect, care este cel mai mare proiect finanțat din PNRR, venind vorba de spitale, va fi finalizat la timp. Ne bucură că un astfel de spital, care sigur, aparține Ministerului Administrației și internelor, dar să nu uităm că toate aceste spitale o să funcționeze în spitale în regim de urgență.

Este foarte important accesul publicului, este posibil, fără discriminare la serviciile medicale oferite de aceste spitale. Cred că era un lucru necesar, după cum știm. Ministerul Administrațiilor și Internelor are foarte mult personal și era nevoie ca spitalul să fie în casă nouă, adaptată timpurilor, iar politica de resurse umane care să ducă la oferirea unor servicii de înaltă calitate va fi susținută de noi de asemenea, împreună cu colegii de la Ministerul Administrațiilor Interne", a spus Rafila.

"E rodul muncii a foarte multor colegi din cele două Ministere. De la Spitalul Gerota, din Interne, dar și din Ministerul Sănătății care au lucrat în partea tehnică a proiectului, au pregătit documentație de finanțare, au avut discuții cu partenerii europeni, au știut să colaboreze și să fructifice un suport politic foarte clar din partea Guvernului, a Coaliției și a primului ministru, de aceea nu-mi rămâne decât să mulțumesc", a declarat Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel