Bani de la stat pentru românii care vor să-și schimbe meseria
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Românii care vor să-și schimbe meseria primesc un ajutor uriaș de la stat. Proiectul este aplicat în șase județe din țară.

Persoanele care vor să-și schimbe meseria trebuie să știe asta: un nou proiect le oferă ajutor financiar de la stat pentru acest lucru. Așa cum arată primele informații, programul este aplicat în șase județe din țară, iar totodată, bugetul total alocat atinge suma uriașă de 2,53 miliarde de euro.

Cine ar putea avea acces la bani

30.000 de oameni pot beneficia de programe de reconversie profesională. Proiectul este destinat oamenilor care ajung să-și piardă locul de muncă în urma închiderii sau transformării unor activități dominante în economia locală. Programul Tranziție Justă (PJT) este valabil în șase județe din România, concret, Gorj, Hunedoara, Dolj, Galați, Prahova și Mureș. Primele apeluri vor fi lansate pe parcursul celui de-al doilea trimestru al anului 2023.

Programul Tranziţie Justă (PJT)

PJT are în vedere generarea locurilor de muncă durabile și stabile. Printre rezultatele așteptate pentru perioada 2021 – 2027, identificăm următoarele elemente: 11.257 locuri de muncă create în MM-uri, 5.845 întreprinderi care vor beneficia de suport, 29.925 oameni vor fi înscriși în programele de reconversie profesională, 24.000 gospodării vor fi sprijinite pentru dobândirea statutului de prosumator. Cererile de finanțare pot fi depuse de întreprinderile noi; autoritățile din domeniul ocupării forței de muncă, furnizorii publici și privați de formare profesională; autoritățile locale; organizațiile guvernamentale, iar în cele din urmă, gospodăriile afectate de sărăcie energetică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel