Urmărește emisiunea live
Banciu, după ÎNGRIJORAREA lui Rafila: Deja ne-a pus în gardă. Lucrurile încep să se vadă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Jurnalistul Radu Banciu a reacționat după ce Alexandru Rafila a declarat că România va fi nepregătită să administreze vaccinul anti-COVID-19 populației, atunci când va ajunge lotul negociat de Comisia Europeană.

"Alexandru Rafila care deja ne-a pus în gardă că-n perspectiva introducerii unui vaccin patentat până undeva la mijlocul anului viitor, România fiind membră a Uniunii Europene a primit și ea niște saci cu vaccinuri. Știți care este marea problemă a lui Rafila: omul se îndoiește că România ar avea capacitatea de a-și vaccina cetățenii întrucât noi nu avem nimic pregătit pentru asta.

Lucrurile încep să se vadă, România are cei mai multi morți de COVID în momentul de față din Uniunea Europeană, raportat la perioada pe care o traversăm. Avem de 10 ori mai puțini morți decât Marea Britanie, îi depășim în maxim doi ani... Atenție! De astăzi, în doi ani, România va avea cel mai mare număr de morți de COVID din Uniunea Europeană. Deocamdată, ne e teamă că deși vine vaccinul, în gara noastră nu-l poate opri nimeni din cauza corupției, birocrației și incompetenței. România nu este pregătită șă administreze vaccinul", a declarat Radu Banciu, citează b1.ro.

Iată declarația făcută de Alexandru Rafila

"Dacă tot vrem să arătăm că suntem silitori în a furniza populației din România vaccinul necesar, ar trebui de mâine să ne preocupe modul de organizare, de logistică, centrele de vaccinare, cine să administreze vaccinul. Să se facă cartografia tuturor grupurilor vulnerabile astfel încât să poată fi vaccinate. Să va spun din ce cauza. Vaccinurile noi, revoluționare pe baza de ARN trebuie nu transportate congelate, ci congelate la minus 70-80 de grade și nu există nicio țară, inclusiv în România, cu o capacitate de stocare la o astfel de temperatura.

Eu sunt foarte îngrijorat, văzând așa cum ne mișcăm în zona organizatorică, că va există acest vaccin disponibil, Comisia Europeană și-a făcut treaba, România va putea primi vaccinul și organizarea pentru administrarea vaccinului nu știu dacă va fi gata. Cred că lucrul acesta trebuie de acum început, încât în eventualitatea în care acest vaccin va fi disponibil să poată fi administrat într-un timp cât mai scurt unui număr mare de persoane", a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel