Banc celebru care explică ”actul adițional” semnat de Coaliția de guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu
WhatsApp
Liderii Coaliției, după semnarea actului adițional. Barna le ia fața
Liderii Coaliției, după semnarea actului adițional. Barna le ia fața
Un banc celebru se potrivește perfect situației politice din România, după ce liderii PNL-USR-PLUS-UDMR au semnat un act adițional la protocolul care le permite  rămânerea la guvernare. 

După criza generată de reacția USR-PLUS la demiterea lui Vlad Voiculescu, liderii Coaliției au încercat să găsească o soluție care să le permită permită să rămână la butoane, deși și-au aruncat reproșuri sau chiar injurii  timp de mai bine de o săptămână.

Ca justificare în fața propriilor alegători au alcătuit un act adițional la protocolul de guvernare, ca un grup de afaceri care operează modificări în timpul derulării contractului.

Una dintre prevederi, de fapt principala măsură anunțată poporului, amintește de un banc celebru.

”Deciziile politice majore se iau colegial cu acordul formațiunilor din coaliție”, scrie în actul adițional la contractul dintre cele patru formațiuni care își împart bugetul României.

Ca să nu avem certuri în familie, spunea un bărbat, am decis încă de la nuntă ca toate deciziile majore le iau eu, iar pe cele neimportante le poate lua soția, singură. Până acum, în douăzeci de ani de căsnicie, nu am avut de hotărât decât despre lucrui neimportante, minore.

Cred că, pentru PNL, deciziile majore s-au cam terminat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel