Data publicării:

Bananele trebuie păstrate departe de mere și cartofi. Reguli pentru spanac, fructe de pădure, sparanghel

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Banane / Foto Pexels
Banane / Foto Pexels

Cum păstrăm legumele și fructele? Răspunsuri importante vin de la Patricia Rusu, nutriționist. 

„Știm că produsele proaspete sunt excelente pentru sănătatea noastră, dar există momente în care se poate simți că mâncarea noastră se strică înainte de a avea șansa să o consumăm. Ani la rând, aruncam fructe și legume prea coapte pentru că se stricau înainte să le pot consuma, să le pot găti. Așa o risipă.

Dar de când am învățat cum să păstrez alimentele corect, mă bucur de ele mult mai mult timp și nu mai sunt nevoită să arunc absolut nimic”, a precizat, pe Instagram, Patricia Rusu.

Cum păstrăm legumele și fructele

Potrivit nutriționistului, bananele trebuie păstrate departe de mere și cartofi. Cu privire la sparanghel, taie părțile lemnoase și depozitează-l în frigider într-un borcan cu apă. Apoi, despre fructele de pădure a spus că trebuie ținute într-o caserolă din sticlă. Spanacul trebuie ținut într-un săculeț textil în sertarul pentru legume din frigider. 

Ponturi dacă nu îți place să bei apă

„Dacă ai observat că nu prea bei apă, sau poate nu îți place apa simplă...am câteva ponturi:


Știi că cel puțin 20% din aportul zilnic de lichide provine din alimentele pe care le consumăm, în special din fructe, legume și supe?

Legume hidratante: castraveți, salată, țelină apio, ridichi, dovlecei, brocoli, roșii, ardei, varză, vinete, morcovi, mazăre

Fructe hidratante: pepene verde, pepene galben, grapefruit, căpșuni, piersici, mere, cireșe, struguri, prune

Iaurtul - conține aproximativ 80% apă!

Apa infuzată - este ușor de făcut, doar adaugi câteva felii de lămâie sau portocală, fructe de pădure, ghimbir, mentă, anason stelat sau scorțișoară pentru o explozie de aromă și câteva beneficii suplimentare pentru sănătate!

Să nu uităm de apa de cocos, care include și câțiva electroliți.

Ceaiul de plante - din mușețel, ghimbir, fenicul sau menta susțin hidratarea și ajută și digestia!

Supă - chiar dacă este un aliment cald și poate nu atât de atrăgător în vremea călduroasă (deși poți mânca și supa rece) este o variantă bună de a ne hidrata.

ATENȚIE!

Încearcă să limitezi aportul de cofeină deoarece influențează creșterea pierderii de lichide din organism.

Hidratarea este esențială pentru a susține funcția rinichilor, funcția neurologică, circulația sângelui, contracția musculară, temperatura corpului și optimizarea digestiei”, a mai scris nutriționistul pe Instagram.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel