Balonul de Aur. Platini a dezvăluit preferatul său
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Michel Platini și-a stabilit faboritul pentru câștigarea trofeului 'Balonul de Aur'.

Fostul preşedinte al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini, a afirmat, într-un interviu acordat marţi seara postului de radio RMC, că i-ar acorda trofeul Balonul de Aur compatriotului său Raphael Varane.

'Pentru Balonul de Aur, niciodată nu a fost mai uşor. Un singur jucător a câştigat Liga Campionilor şi Cupa Mondială, iar el este Raphael Varane', a subliniat fostul mare internaţional francez. 'Varane este un jucător excelent. Rezultatele sunt singurul obiectiv, în timp ce restul este subiectiv. Singurul care a câştigat tot, cele mai importante două competiţii, este Raphael Varane', a insistat Platini legat de subiectul 'Balonului de Aur', trofeu ce va fi înmânat pe 3 decembrie.

Favoritul de anul ăsta

'Să nu uităm că în 2006, un fundaş (italianul Fabio Cannavaro) a câştigat Balonul de Aur', a reamintit Michel Platini. Alături de Real Madrid, Raphael Varane (25 ani) a câştigat un nou trofeu al Ligii Campionilor în luna mai, apoi a devenit campion mondial cu echipa Franţei, după victoria în faţa Croaţiei în finala de la Moscova.

Favorit însă pentru 'Balonul de Aur' rămâne Luka Modric, coechipierul său de la Real Madrid, câştigător şi el al Ligii Campionilor, finalist al Cupei Mondiale cu selecţionata Croaţiei şi desemnat cel mai bun jucător al UEFA şi FIFA. Francezii Kylian Mbappe şi Antoine Griezmann sunt celelalte două nume cele mai citate pentru această prestigioasă distincţie, decernată de France Football în urma votului a aproximativ 200 de ziarişti de specialitate din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel