Băiatul de 15 ani suspectat pentru incendiul blocului din Constanța a fost arestat preventiv
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Adolescentul care ar fi stat în spatele incendiului de la Constanța a fost arestat preventiv.

Tribunalul Constanţa a admis, miercuri, contestaţia procurorilor faţă de decizia Judecătoriei Constanţa prin care minorul de 15 ani, acuzat de producerea incendiului care a mistuit un bloc, fusese arestat la domiciliu, şi a dispus arestarea preventivă a adolescentului, pentru 30 de zile. Sentinţa judecătorilor Tribunalului Constanţa este definitivă.

Inițial, a fost arestat la domiciliu

Pe 17 decembrie, minorul de 15 ani, reţinut în cazul incendiului de la blocul din municipiul Constanţa, a fost arestat la domiciliu pentru 30 de zile, printr-o decizie a Judecătoriei Constanţa, în condiţiile în care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa ceruseră arestarea preventivă a acestuia.

În urma expertizei medico-legale psihiatrice efectuate, a reieşit că adolescentul avea discernământ în momentul provocării incendiului.

Cum i-au identificat autoritățile pe băieți

Pe 16 decembrie, după ce anchetatorii au analizat imagini video din momentul izbucnirii focului, au fost identificaţi doi suspecţi, de 13 şi respectiv 15 ani. Adolescentul de 15 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.

În noaptea de 15 spre 16 decembrie, un bloc din municipiul Constanţa a fost cuprins de flăcări, incendiul extinzându-se după ce focul a afectat mai multe maşini aflate în parcarea subterană a imobilului.

Cum a luat foc blocul din Constanța dintr-o joacă a doi copii cu un cocktail exploziv

250 de oameni pe drumuri, 37 de mașini arse, asta a rămas în urma incendiului de la Constanța, acolo unde un bloc a ars ca o torță în noaptea de miercuri spre joi, săptămâna trecută. Totul s-a întâmplat după ce doi copii s-au jucat cu petarde. Băiatul de 15 ani care, împreună cu un prieten cu doi ani mai mic, a dat foc unui bloc cu șase etaje din Constanța a fost arestat 30 de zile la domiciliu, transmite PRO TV. Decizia a fost luată de judecători, după ce, la audieri, copiii au recunoscut că au folosit în joacă un amestec exploziv pe care l-au preparat singuri.

Se pare că pentru cei doi băieți totul ar fi fost o joacă în care au folosit un recipient cu substanțe inflamabile, petarde și chibrituri. A durat doar 17 secunde ca adolescenții să intre în parcare, să folosească cocktailul exploziv și apoi să fugă. Unii oameni au încercat să își salveze mașinile și s-au ales cu răni, alții au fugit imediat din case pentru a se salva. Proprietarii nu se pot întoarce nici acum în apartamente, iar mulți dintre ei își vor petrece sărbătorile în locuințe provizorii.

Martor: Au fost momente de groază

În blocul distrus, Nicușor Rusu a pierdut tot ce avea. Apartamentul în care își creștea singur băiatul, după ce acum două luni a rămas văduv, bărbatul spune că este distrus complet. 

”Au fost momente de groază. Au fost, practic, niște secunde critice. Practic, când am ieșit, nu mai puteam respira și eram plin de negreală și fum. Am încercat să coborâm orbește din ce cunoșteam zona pe scări, băiatul a început să strige după ajutor și cu ultimele puteri am reușit să-l prind și să ne împingem către subsol.”, a declarat Nicușor Rusu, proprietarul unui apartament distrus.

Apartamentele distruse de incendiu au fost sigilate de poliție, specialiștii de la INSEMEX Petroșani au cercetat blocul ca să înțeleagă de ce flăcările s-au extins atât de repede. Anchetatorii au aflat că parcarea imobilului nu avea autorizație de la pompieri, iar blocul are mai multe etaje decât sunt trecute în autorizația de construire, așa că la audieri urmează să fie chemați și cei care au ridicat blocul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel