Băiat de 15 ani, lovit de tren, transferat la spital cu piciorul amputat. A fost preluat de echipa care a replantat mâinile fetei accidentate în 2022
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
Un grav accident de circulaţie a avut loc în Vatra Dornei, unde un copil de 15 ani a fost lovit de un tren. 

UPDATE: 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului pentru Copii "Sf Maria" Iaşi, dr Solange Roşu, a declarat că adolescentul a suferit multiple traumatisme şi contuzii, cea mai gravă fiind amputaţia de gambă. Din acest motiv a fost dus direct în blocul operator, unde o echipă multidisciplinară formată din chirurgi pediatri, chirurgi plasticieni, ortopezi, pediatri, medici de anestezie şi terapie intensivă, neurochirurgi trebuie să decidă care va fi atitudinea terapeutică.

"Membrul amputat a ajuns la spitalul nostru odată cu pacientul. Echipa multidisciplinară va decide atitudinea terapeutică. Pacientul a suferit amputaţie de gambă stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală. Se află în şoc postraumatic, şoc hemoragic. Respiră spontan, este conştient. Au fost instituite măsuri de suport vital, se fac explorări imagistice şi consult multidisciplinar. A fost dus în blocul operator. Echipa multidisciplinară decide care este metoda terapeutică. Fiecare caz are particularitatea lui. Echipa terapeutică va decide. Impactul pe care îl au astfel de traume este major", a declarat dr. Solange Roşu. 

ştirea iniţială

Un băiat în vârstă de 15 ani a ajuns, marţi, la spital, cu un picior amputat, după ce a fost lovit de tren în proximitatea staţiei CF Vatra Dornei Băi.

Managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei, Valentin Stan, a declarat că băiatul lovit de tren a fost adus cu ambulanţa la Compartimentul Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Vatra Dornei unde a fost stabilizat, ulterior fiind transferat cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii "Sf Maria" din Iaşi.

Potrivit lui Valentin Stan, piciorul amputat a fost plasat în gheaţă şi a plecat cu pacientul, pentru că este posibil să se încerce replantarea piciorului, în condiţiile în care copilul ar fi fost transferat la aceeaşi echipă medicală care a reuşit, anul trecut, să replanteze mâinile unei fete rănite într-un accident rutier, scrie Agerpres.

Ce a spus Alexia Tudose după operaţia în urma căreia i-au fost replantate mâinile amputate 

„Sunt foarte fericită că am ajuns cu bine până acum și sunt sigură că și în continuare o să fie totul bine și o să-mi revin cât mai repede și cât mai bine. Doamne ajută să fiu bine, să fiu alături de cei dragi și abia aștept să-mi văd prietenii.

Am emoții și știu că acasă o să fie cel mai bine. Ce-a trecut a fost, dar acum trebuie să văd ce va fi și trebuie să am o gândire pozitivă ca să pot să trec peste astea cu bine.”

Medicii spun că au fost operații maraton și că cea mai complicat, prima dintre ele, a durat 20 de ore. Atunci au reușit să replanteze brațele fetei. Au urmat încă șase intervenții chirurgicale, care au durat între două și zece ore fiecare, conform Digi24. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel