Bagaj pierdut în timpul unui zbor, găsit de o femeie după 4 ani - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Bagaj pierdut în timpul unui zbor, găsit de o femeie după 4 ani / Foto: Pixabay, de Spencer Wing
Bagaj pierdut în timpul unui zbor, găsit de o femeie după 4 ani / Foto: Pixabay, de Spencer Wing
O femeie și-a găsit bagajul pierdut în timpul unui zbor, după 4 ani.

O femeie din Oregon a cărei valiză a fost pierdută în timpul unui zbor operat de compania United Airlines din Chicago spre casă, a spus că și-a găsit bagajul pierdut patru ani mai târziu, scrie upi.com.

April Gavin a postat o serie de videoclipuri pe TikTok în care explica cum și-a pierdut bagajul în timpul unui zbor operat de către compania aeriană respectivă, atunci când a zburat acasă dintr-o călătorie de afaceri la Chicago. în august 2018.

Gavin a spus că după câteva luni de căutări, compania aeriană a informat-o că dispariția genții este un mister. A fost compensată pentru unele dintre obiectele pierdute, dar nu pentru toate, a spus Gavin.

Unde a fost și ce s-a întâmplat cu lucrurile din el



Femeia a mărturisit că a fost șocată să primească un telefon săptămâna aceasta, în care a fost informată că valiza ei a apărut pe un aeroport din Houston. Ea a spus că a fost surprinsă atunci când i s-a spus că bagajul a sosit cu un zbor din Honduras.

"A fost în Honduras. Și cine știe unde altundeva s-a dus", a spus Gavin în videoclip. "Dar a venit din Honduras. S-a dus la Houston, Texas. M-au sunat", a mai spus aceasta.

Gavin a spus că geanta era ușor deteriorată și uzată, dar conținutul ei era intact. Ea a spus că cei de la United Airlines i-a spus că le-a fost dificil să urmărească traseul bagajului deoarece geanta nu a fost scanată corect atunci când a fost verificată înainte de a zbura spre Chicago.

@aprildgavin Thanks for excitment United Airlines! #LostLuggageReturned ♬ original sound - AprilDGavin

Ce trebuie să faci dacă ți-ai pierdut bagajul în avion

Ramona Colea, CEO Flight Claim, o organizaţie care se ocupă de apărarea drepturilor pasagerilor de avion, a explicat anterior pentru DC NEWS ce trebuie să faci în cazul în care bagajul de cală este rătăcit de compania aeriană.

"Compania aeriană nu spune niciodată că a pierdut bagajele. Practic, tu îţi laşi bagajul la aeroport şi îl iei la destinaţia finală, chiar dacă ai zbor cu escală. Dacă ajungem acolo şi bagajul nu apare, ce facem? Mergem la biroul de bagaje pierdute, fie cel al companiei, fie cel general dacă nu are compania, completăm un formular, numit Property Iregularity Report (PIR), în care descriem marca bagajului, culoarea, etc. Pe eticheta de bagaj se vede şi câte kilograme avea bagajul. 

La PIR se ataşează şi eticheta de bagaj, cea primită încă de când a fost lăsat bagajul la cală. O copie a PIR-ului o primeşte şi pasagerul, iar o copie rămâne la compania aeriană. Rămâne să înceapă căutarea bagajului. S-ar putea să fie găsit imediat, să vină cu următoarea cursă, sau după câteva zile. Dacă ajunge bagajul după 5 zile, nu înseamnă că bagajul a fost pierdut, înseamnă că a fost întârziat. Bagajul este pierdut doar dacă nu vine în 21 de zile. Dar e nevoie să completăm acest formular, pentru că nu vine nimeni să tragă pasagerul de mânecă. 

Dacă vine după 5 zile, bagajul este adus la destinaţia pasagerului. Există şi varianta în care pasagerul este deja acasă. Bagajul îi este adus acasă sau la hotel, sau unde este. Când i-l aduce, angajatul companiei recuperează PIR-ul. În felul ăsta, compania aeriană, având două PIR-uri, original şi copie, dovedeşte că a predat bagajul", a declarat Ramona Colea, CEO Flight Claim.

Citește AICI la ce despăgubiri au dreptul pasagerii atunci când le este pierdut bagajul de cală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel