Badminton: Thailandeza Ratchanok Intanon, nr. 5 mondial, a fost exonerată de acuzaţiile de dopaj
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Jucătoarea thailandeză de badminton Ratchanok Intanon, nr. 5 mondial, una din speranţele ţării sale la o medalie la Jocurile Olimpice din 2020 de la Tokyo, a fost exonerată de acuzaţiile de dopaj de către Federaţia internaţională de badminton (BWF), relatează AFP.

May, cum este adulată în ţara ei, fost lider mondial, nu a comis nicio greşeală sau neglijenţă şi nu va suporta nicio perioadă de suspendare, a precizat BWF într-un comunicat. Intanon a fost testată pozitiv în luna aprilie la clenbuterol, un agent anabolizant care poate întări musculatura şi care se află pe lista substanţelor interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping.

Jucătoarea thailandeză a susţinut că prezenţa clenbuterolului, la un nivel foarte scăzut, s-a datorat consumului de carne contaminată, conform BWF. În 2016, Intanon s-a confruntat cu un alt test pozitiv, dar a fost exonerată atunci de federaţia sa naţională. Ea are în palmares, printre altele, un titlu mondial în 2013 şi o medalie mondială de bronz în 2019, ambele la individual, informează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel