Baclavale de post. Cum se prepară deliciosul desert
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto colaj: Pexels
Dacă ți-e poftă de delicioasele baclavale, trebuie să știi că te poți bucura de gustul lor chiar dacă ții post. Am pregătit rețeta pentru tine.

Ingrediente

- foi de plăcintă

 - 200 g margarină

- 500 g nucă măcinată

- 2 linguri pesmet

- scorţişoară, vanilie, coajă de lămâie

- 500 g zahăr

Sirop:

- 2 ceşti de zahăr

- 2 ceşti de apă

- 2 linguri de miere

- 1 linguriţă de scorţişoară

- 1/2 linguriţă de cuişoare

Cum se prepară

Nucile se amestecă cu pesmetul, 200 g zahăr, vanilia, coajă de lămâie. Într-o tavă unsă cu margarina se aşază un strat de foi stropite foarte bine cu margarina topită şi un strat de nuci Repetam această operaţie de mai multe şi terminăm cu un strat de foi, scrie danratziu.wordpress.com. Cu un cuţit bine ascuţit tăiem pătrate şi turnam deasupra restul de margarina topită. Se dă la cuptor.

În acest timp se prepară un sirop din zahărul rămas , mierea de albine, 2 ceşti de apă şi esenţe. O parte din siropul fierbinte se toarnă treptat peste baclava, în timp ce aceasta este la cuptor. Când baclavaua este gata, se scoate şi se adaugă restul de sirop.

Vezi și: Gulaş de ciuperci. Reţeta de post de la Mănăstirea Prislop

Giganţi la cuptor. Rețeta de post a monahului Epifanie Mylopotamitul, de la Muntele Athos

BONUS: Tăieţei cu pesmet și scorțișoară

Ingrediente

300 g tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)
100 g pesmet
80 g zahăr
1/4 linguriţă scorţişoară
2 linguri ulei (sau unt)

Cum se prepară

Se pun tăieţeii la fiert în apă cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă se încinge o lingură ulei şi se adaugă pesmetul, scrie click.ro. Se prăjeşte la foc mediu (la început) şi amestecând tot timpul. După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, daţi focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen (nu vă opriţi din amestecat). Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoară şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de ulei. Amestecaţi. Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald.

Vezi și: Ciorbă de fasole, de post. Reţeta de la Mănăstirea Prislop

Ardei umpluți, de post. Rețeta de la Mănăstirea Prislop

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel