Data publicării:
Baclavale de post. Cum se prepară deliciosul desert
Dacă ți-e poftă de delicioasele baclavale, trebuie să știi că te poți bucura de gustul lor chiar dacă ții post. Am pregătit rețeta pentru tine.
Ingrediente
- foi de plăcintă
- 200 g margarină
- 500 g nucă măcinată
- 2 linguri pesmet
- scorţişoară, vanilie, coajă de lămâie
- 500 g zahăr
Sirop:
- 2 ceşti de zahăr
- 2 ceşti de apă
- 2 linguri de miere
- 1 linguriţă de scorţişoară
- 1/2 linguriţă de cuişoare
Cum se prepară
Nucile se amestecă cu pesmetul, 200 g zahăr, vanilia, coajă de lămâie. Într-o tavă unsă cu margarina se aşază un strat de foi stropite foarte bine cu margarina topită şi un strat de nuci Repetam această operaţie de mai multe şi terminăm cu un strat de foi, scrie danratziu.wordpress.com. Cu un cuţit bine ascuţit tăiem pătrate şi turnam deasupra restul de margarina topită. Se dă la cuptor.
În acest timp se prepară un sirop din zahărul rămas , mierea de albine, 2 ceşti de apă şi esenţe. O parte din siropul fierbinte se toarnă treptat peste baclava, în timp ce aceasta este la cuptor. Când baclavaua este gata, se scoate şi se adaugă restul de sirop.
Vezi și: Gulaş de ciuperci. Reţeta de post de la Mănăstirea Prislop
Giganţi la cuptor. Rețeta de post a monahului Epifanie Mylopotamitul, de la Muntele Athos
BONUS: Tăieţei cu pesmet și scorțișoară
Ingrediente
300 g tăieţei laţi (fără ou în perioada postului)
100 g pesmet
80 g zahăr
1/4 linguriţă scorţişoară
2 linguri ulei (sau unt)
Cum se prepară
Se pun tăieţeii la fiert în apă cu puţină sare. Se fierb conform instrucţiunilor de pe pachet. Într-o tigaie largă se încinge o lingură ulei şi se adaugă pesmetul, scrie click.ro. Se prăjeşte la foc mediu (la început) şi amestecând tot timpul. După ce vedeţi că pesmetul începe să se rumenească uşor, daţi focul la mic şi continuaţi să prăjiţi până e rumen (nu vă opriţi din amestecat). Când pesmetul e rumen (durează cam 5 minute), adăugaţi zahărul şi scorţişoară şi amestecaţi. Mutaţi pesmetul într-o farfurie. Strecuraţi tăieţeii şi adăugaţi peste ei restul de ulei. Amestecaţi. Adăugaţi pesmetul cu zahăr şi amestecaţi. Serviţi cald.
Vezi și: Ciorbă de fasole, de post. Reţeta de la Mănăstirea Prislop
Ardei umpluți, de post. Rețeta de la Mănăstirea Prislop
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News